Un tânăr de 20 de ani din Bihor s-a sinucis în noaptea de Revelion, după ce familia a refuzat să îi dea bani pentru jocurile de noroc
Un tânăr de 20 de ani din Bihor s-a sinucis în noaptea de Revelion, după ce familia nu a vrut să îi dea bani pentru jocurile de noroc.
Sinucidere șocantă în Bihor. Un tânăr de doar 20 de ani și-a pus capăt zilelor în propria casă, după ce părinții au refuzat să îi mai dea bani pentru jocurile de noroc. Tragedia s-a petrecut în comuna Tămășeu, unde tânărul a fost descoperit spânzurat într-o magazie de către rudele sale. Oamenii au sunat de urgență la 112. S-a încercat resuscitarea lui, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic. Surse citate de România TV spun că tânărul și-ar fi amenințat familia de mai multe ori că dacă nu îi mai dau bani pentru jocurile de noroc se va sinucide. Oamenii legii au deschis acum un dosar penal și continuă ancheta.
Dependența de jocurile de noroc, falsă mulțumire: ”Foarte periculoasă, formată pe SPERANȚĂ”. Psihologul Radu Leca: Traume la care refuză să se gândească
Psihologul Radu Leca a vorbit, pentru DCNEWS, despre patima jocurilor de noroc.
"Dopamina apare când suntem mulțumiți, doar că ideea de mulțumire vine greu în mintea unui om. El trebuie să fie motivat ca să fie mulțumit. Greu se favorizează apariția dopaminei în momentul în care, pe lângă mulțumire, există și noțiunea complexă de împlinire. Împlinirea nu se realizează pur și simplu. Ea se realizează etapizat. Omul are nevoie să se simtă în siguranță ca să se simtă împlinit, iar siguranța apare când avem lucrurile aranjate în jurul nostru ce țin de imagine de sine, familie, sănătate, bani, stare. Și atunci, ținând cont de tot acest angrenaj, dopamina va apărea. Când apare dopamina falsă? Când se fumează, când se consumă droguri, când se joacă la cazino, toate aceste elemente au în comun realizarea de dopamină. Subiectul nu este dependent de act, ci de rezultat. Respectivului îi crește fals dopamina în creier.", a explicat Radu Leca.
"Noțiunea de a se opri din joc nu există. Subiectul, în baza speranței creează un personaj, un personaj unic care doar așteaptă să câștige. El este profund bolnav. Nu va avea niciodată șansa să se facă bine. Vă dau un exemplu concret: cei care joacă la păcănele. Cei care joacă la păcănele sume mici de bani, dar joacă în fiecare zi câteva ore pe zi sunt fani ai așteptării. Așteptarea și speranța sunt identice ca valoare cu tristețea la depresivi. Cu cât subiectul depresiv este mai trist, cu atât el ajunge să înlocuiască fericirea cu tristețea. Așa se întâmplă și în cazul celor care sunt dependenți de noțiunea de speranță a câștigului, același lucru, identic.", a mai spus psihologul. Citește continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News