Un tânăr care abia a luat permisul, surprins de radar cu 140 km/h
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Un tânăr care abia a luat permisul, surprins de radar cu 140 km/h  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un tânăr care abia a luat permisul, surprins de radar cu 140 km/h / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Polițiștii vasluieni au scos artileria grea pe șosele pentru a-i disciplina pe șoferi. În weekend, oamenii legii au acționat cu echipamentele video de supraveghere a traficului rutier si de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale, în cadrul activității fiind verificate peste 69 de vehicule.

Doi șoferi au fost surprinși conducând cu peste 130 de kilometri la oră la intrare în municipiul Vaslui, deși limita de viteză în acea zonă este de 50 km/h. Pe lângă amenda usturătoare, aceștia au rămas si fără drept de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 16.300 lei. “Dintre acestea, 29 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 5 permise de conducere si retrase 4 certificate de înmatriculare. Cauzele care au condus la retinerea permiselor de conducere au fost nerespectarea indicațiilor si dispozițiilor polițistului rutier (1) si depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h (5),; cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost: valabilitatea expirată a inspecției tehnice periodice (2), lipsă poliță de asigurare RCA (1) si dispozitive de iluminare neomologate (1)”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

141 de km/h în localitate, deși abia luase permisul

În cadrul acțiunii derulate pentru depistarea conducătorilor de vehicule/autovehicule care încalcă regimul legal de viteză, în data 24/25 iulie 2021, în intervalul 22.00 – 06.00, pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui, județul Vaslui, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 km/h, au fost depistați si înregistrați cu aparatul radar doi conducători auto din județul Vaslui, care se deplasau cu viteze cuprinse între 139 si 141 km/h, pe direcția de deplasare Muntenii de Jos – Vaslui. Cei doi bărbați în vârsta de 18, respectiv 21 de ani, au fost sancționați contravențional cu amenzi în cuantum total de 4.350 lei. Complementar, celor doi conducători auto le-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile. “Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii le recomandă participanților la trafic sã adopte o conduită preventivă, sã respecte cu strictețe regulile de circulație si sã circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum”, a mai precizat reprezentatul IPJ Vaslui, potrivit VremeaNoua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel