Data publicării:

Un stat a decis ca șomerii săi obezi să primească medicamente pentru slăbit, similare cu Ozempic, ca să poată munci

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Freepik
Sursa foto: Freepik

Medicamentele pentru slăbit, similare Ozempic, ar putea fi administrate șomerilor cu obezitate, ca o modalitate de a-i aduce la muncă.

“Alimentația nesănătoasă afectează viețile oamenilor, reducându-le speranța de viață”, a declarat el. “Lățirea taliei noastre pune, de asemenea, o povară semnificativă asupra sistemului nostru de sănătate”, a scris Wes Streeting, secretar de stat în Ministerul Sănătății din Marea Britanie, într-un articol de opinie pentru Telegraph.

El a propus că injecțiile destinate slăbirii — cum ar fi Wegovy de la Novo Nordisk și Mounjaro de la Lilly — ar putea „schimba viața” pentru cei care le administrează. De asemenea, acestea ar putea contribui la diminuarea celor 11 miliarde de lire sterline pe care Serviciul Național de Sănătate le alocă anual pentru obezitate — o sumă ce depășește chiar cheltuielile pentru fumat.

„Beneficiile pe termen lung ale acestor medicamente ar putea fi monumentale în abordarea noastră de combatere a obezității”, a scris el. „Pentru mulți oameni, aceste injecții pentru pierderea în greutate le vor schimba viața, îi vor ajuta să se întoarcă la muncă și vor ușura solicitările asupra Serviciului Național de Sănătate”.

Se preconizează că, în acest an, mai mult de un milion de britanici afectați de obezitate vor beneficia de tratamente

Propunerea lui Wes Streeting a fost făcută la o zi după ce executivul Regatului Unit a dezvăluit o investiție de 279 de milioane de lire sterline din partea Lilly, cea mai mare companie farmaceutică globală și principalul competitor al Wegovy și Ozempic Novo Nordisk.

Piața acestor tipuri de medicamente este extrem de vastă. Vânzările Lilly pentru Mounjaro au atins 5 miliarde de dolari în 2023.

Wes Streeting a declarat că această colaborare va include „explorarea de noi modalități de furnizare a serviciilor de sănătate și de îngrijire pentru persoanele care trăiesc cu obezitate și un studiu real de cinci ani al unui tratament de ultimă oră împotriva obezității”.

Cercetarea realizată în Manchester de Lilly și Health Innovation Manchester va evalua dacă utilizarea medicamentelor Lilly pentru obezitate și diabet influențează cumva „calitatea vieții legate de sănătate” a participanților, precum și „schimbările în statutul lor de angajare și în zilele de concediu medical”. 

Anul trecut, Observer a relatat că Novo Nordisk a încercat să atragă atenția guvernului conservator de atunci. Ei au încercat să le  propună o colaborare, în care să elaboreze profilul persoanelor care solicită asistență socială și să le ofere injecții pentru slăbire.

Se preconizează că, în acest an, mai mult de un milion de britanici afectați de obezitate vor beneficia de tratamente cu astfel de injecții ce conțin semaglutidă, o substanță care reglează atât nivelul glicemiei, cât și apetitul, conform Politico.eu.

Problema obezității devine din ce în ce mai marcantă atât în rândul adulților, cât și rândul copiilor peste tot pe planetă. Potrivit datelor Institutului Național de Statistică din România, în 2020, 30% dintre copiii cu vârste de 7-9 ani erau supraponderali sau chiar obezi.

Află cum se calculează matematic dacă copilul este obez. Consilierul nutriționist Anca Cooney Soare și psihologul Renata Iancu au vorbit despre obezitatea infantilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel