Un șofer s-a plâns că nu poate conduce atent din cauza reclamelor agresive din aplicația "Hărți". Răspunsul Google
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Încurcă reclamele din Google Maps la șofat atât de tare?

Recent, un utilizator din Statele Unite a împărtășit pe platforma X o captură de ecran cu o reclamă care i-a apărut în Google Maps. Partea rea este că această reclamă a apărut în timp ce utilizatorul se afla la volan, ceea ce l-a făcut să-și piardă concentrarea și să se încadreze greșit pe bandă, spune el.

Potrivit lui Anthony Higgings, utilizatorul care a semnalat problema, reclama a apărut subit după ce a depășit o benzinărie și a rămas vizibilă pentru aproximativ un minut. Higgins nu căutase în prealabil informații despre ceea ce se promova în popup, iar asta l-a enervat și mai tare. Astfel de reclame neașteptate în timpul condusului pot distrage atenția de la drum și pot crește riscul de accidente, a spus bărbatul. Motivul pentru care utilizatorul Google Maps a postat pe platforma X a fost pentru a atrage atenția celorlalți utilizatori ai aplicației asupra acestor popup-uri care pot distrage atenția de la trafic.

Reacția Google

Un membru al echipei Google a răspuns la postare și a oferit o explicație. Reclama ar putea fi rezultatul unei erori. De obicei, astfel de ferestre pop-up fac parte dintr-o funcție denumită Promoted Pins. Aceasta există de mult timp în aplicație, dar ar trebui să apară numai dacă utilizatorul interacționează cu ele. În plus, aceste ferestre ar trebui să dispară rapid pentru a preveni distragerea atenției șoferilor, nu să rămână afișate timp de un minut cât a spus Anthony.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel