Un șofer în stare de ebrietate s-a mutat pe scaunul din dreapta și le-a spus polițiștilor că nu el conducea, deși era singur în mașină
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Un bărbat din Sadova este cercetat penal după ce a condus băut un autoturism și după ce a fost oprit de poliție s-a mutat de pe scaunul șoferului pe cel al pasagerului și susținea că nu a condus mașina.

Potrivit anchetei polițiștilor, duminică dimineața la în jurul orei 03:16, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Câmpulung Moldovenesc efectua serviciul de monitorizare, supraveghere și control a traficului rutier pe str. Ion Hălăuceanu din municipiul Câmpulung Moldovenesc și a efectuat semnal de oprire unui șofer care conducea un autoturism Audi.

Șoferul a oprit imediat autoturismul, dar a trecut pe scaunul din dreapta față.

Astfel, la volanul autoturismului nu a fost identificată nicio persoană, dar pe locul din dreapta față a acestuia a fost identificat un bărbat de 32 de ani din Sadova care le-a spus senin polițiștilor că nu el a condus autoturismul.

Mai mult, bărbatul le-a transmis polițiștilor pe un ton ridicat  că de fapt mașina era parcată.

În mașină nu se mai afla nicio altă persoană, iar pentru că suspectul prezenta halenă alcoolică, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilometru, acesta refuzând această procedură.

I s-a adus la cunoștință acestuia că urmează a fi condus la Spitalul Câmpulung Moldovenesc în vederea prelevării de mostre biologice de sânge, iar după mai multe insistențe acesta a fost de acord cu această procedură, fiindu-i prelevate două mostre biologice de sânge la interval de o oră una față de cealaltă.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, conform News Bucovina.

Accident pe DN 15, în Neamţ. Au fost implicate 11 persoane

Trei persoane au fost rănite într-un accident rutier produs, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN15, în localitatea Stejaru - comuna Pângăraţi.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Ramona Ciofu, a declarat că în accident au fost implicate un autoturism şi un microbuz de transport persoane.

"Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit că, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani din Pângăraţi ar fi intrat în coliziune cu un ansamblu de vehicule, format dintr-un microbuz transport persoane, la care era ataşată o remorcă cu un autoturism. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea tânărului de 19 ani şi a altor două persoane, un tânăr de 24 de ani, din Bicaz, pasager în autoturism şi a unui bărbat în vârstă de 59 ani, din Republica Moldova, pasager în microbuz", a precizat Ramona Ciofu (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel