Un șofer drogat a dat vina pe oțetul din salată, când a fost prins de polițiștii rutieri
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Poliția Română
FOTO: Poliția Română
După ce a fost testat și s-a depistat că și-a administrat 3 tipuri de droguri, un șofer prins de oamenii legii s-a scuzat declarând că o posibilă cauză ar fi oțetul din salata pe care o mâncase înainte să se urce la volan.

Întâmplarea a fost postată de Poliția Română, pe pagina de Facebook a instituției, în încercarea de oferi un exemplu de „rea purtare”.

"Dialog aseară între un polițist și un conducător auto:

- Cocaină- pozitiv. Canabis-pozitiv. Amfetamină-pozitiv.

- V-am zis, am mâncat o salată cu oțet.

- Vedeți că le-ați încurcat. Salata cu oțet e scuza pentru cei care au băut. La dumneavoastră alcoolemia e zero. Altă problemă aveți. Sigur nu ați consumat nimic?

- Sigur nu… și sigur e de la nurofen. Am luat un nurofen.

- Și ați mâncat și o salată cu oțet.

- Văd că nu înțelegeți. Dați-mi amendă, luați-mi permisul…

- Facem și un dosar penal. Și mai e ceva, o să stați puțin de vorbă cu colegii mei de acolo. Cu ei discutați despre farmacie.

- Ce farmacie?

- Cea de unde ați luat nurofenul.

- Păi nu l-am luat de la farmacie.

- Exact așa am zis și noi.

Recomandare: ca să nu vă puneți viața în pericol, luați nurofen doar de la farmacie.

Altfel, “nurofenul” dat de un “prieten” vă va da mari dureri de cap și vă va pune viața în pericol!", se arată în postarea de pe Facebook.

Un polițist aflat în concediu paternal a fost prins cu marijuana la Saga Festival

Cu toate acestea, Poliția Română are suficiente probleme și în interiorul instituției, în ceea ce privește aspectul drogurilor. Cel mai recent caz devenit viral ni-l prezintă pe un agent care a fost prins cu marijuana la Saga Festival.

Poliția Capitalei a făcut, joi, precizări după ce știrea a ajuns foarte populară pe rețelele de socializare. Scuza prezentată? Deși avea marijuana la el, polițistul nu și-a aprins niciun joint. 

„Un agent al firmei de securitate a semnalat prezența a două persoane, într-una dintre cabinele toaletei, asupra cărora a afirmat că a observat o pungă, din material plastic, ce conținea o substanță de culoare albă, precum și o sticluță ce conținea urme de substanță lichidă, incoloră.”

„Agentul de pază a solicitat sprijinul jandarmilor, pentru efectuarea de verificări, la fața locului. Una dintre cele 2 persoane, are calitatea de polițist, acesta fiind pus la dispoziția unității, însă în prezent raportul de serviciu al polițistului este suspendat pentru efectuarea concediului de creștere a copilului. A fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind negativ. Ulterior, cazul a fost preluat de polițiștii B.C.C.O. București, pentru efectuarea de cercetări, conform competenței. De asemenea, conducerea Poliției Capitalei a dispus verificări, cu privire la situația semnalată, prin structura de control intern. La finalizarea verificărilor interne, vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Poliția Capitalei se delimitează de astfel de comportamente, care nu respectă etica și deontologia profesională”, se arată în comunicatul DIICOT.

DIICOT: Şeful de la combaterea traficului de droguri ceruse pensionarea înainte de evenimentele de la Saga

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism precizează că șeful de la combaterea traficului de droguri a cerut pensionarea înainte de Saga Festival.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, un decret privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a procurorului Bogdan - Felician Voicu, şeful Secţiei de combatere a traficului de droguri din cadrul DIICOT.

Mai multe publicaţii au susţinut că Bogdan - Felician Voicu a fost revocat din funcţie de şeful statului ca urmare a faptului că doi tineri au murit după ce au consumat droguri la Saga Festival din Bucureşti, însă DIICOT a transmis luni un comunicat de presă în care precizează că procurorul solicitase şi obţinuse, încă din luna mai, aprobare pentru pensionare din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

Astfel, conform DIICOT, Bogdan - Felician Voicu, procurorul şef al Secţiei de combatere a traficului de droguri, a formulat pe 17 mai o cerere de eliberare din funcţie, prin pensionare, în baza dispoziţiilor art.82 alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel