Data actualizării:
Data publicării:

Un șofer de ambulanță a fost trimis în judecată după ce a depășit limita de viteză în drum spre o urgență

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Un ambulanțier a primit o citație pentru depășirea limitei de viteză, în ciuda faptului că se afla în drum spre preluarea unui pacient aflat într-o stare "instabilă" și avea activate semnalele luminoase de urgență.

Alegeri prezidentiale 2024

Matt Wood, în vârstă de 27 de ani, se afla la volanul unei ambulanțe nemarcate pe autostrada M27 când a fost înregistrat depășind viteza, având 145 km/h. Ambulanța se îndrepta spre aeroportul din Southampton pentru a prelua un pacient sosit din Guernsey, cu o cursă de urgență, potrivit The Mirror.

La scurt timp după incidentul din ianuarie 2023, Matt Wood a primit o citație și a fost nevoit să se prezinte în fața instanței din Southampton, chiar dacă prezentase dovezi că se afla în misiune de urgență medicală. Cazul a fost în final clasat după ce ambulanțierul a reușit să ofere dovezi suplimentare, însă experiența l-a marcat profund.

"Nu îmi venea să cred că se ajunge în instanță pentru asta. E foarte ciudat ce s-a întâmplat. Mă bucur că acuzația a fost retrasă, dar a fost o pierdere de timp pentru toată lumea. E jenant că s-a ajuns atât de departe. Sper ca asta să nu se mai repete", a declarat Matt Wood după încheierea procesului.

Poliția din Hampshire a susținut că înregistrările indicau faptul că vehiculul "nu era echipat pentru transportul pacienților și nu era marcat ca ambulanță". Ambulanțierul din Nursling, Hampshire, se afla în Portsmouth când a primit apelul pentru preluarea pacientului. Deși a furnizat documente pentru a-și demonstra calitatea de ambulanțier autorităților competente, cazul a ajuns totuși în instanță.

Vehiculul de urgență pe care îl conducea era un Volvo nemarcat, însă avea semnale luminoase albastre activate. "Ambulanțele noastre trebuie să fie nemarcate deoarece le păstrăm la domiciliu", a explicat Matt Wood.

"Asigurăm transportul pacienților sosiți cu curse de urgență din Guernsey - nu știm dinainte la ce oră vor ateriza. S-a susținut că nu era o urgență pentru că ar fi trebuit să știm când ajunge avionul", a mai declarat Matt.

"Pacientul a fost considerat un caz de urgență. Când am primit citația, nu mi-a venit să cred. E destul de jenant, mai ales pentru că asta ne este meseria. Lucrând în acest domeniu, colegii mei și cu mine știm că există riscul să se întâmple asta, dar nu când totul e atât de clar", a mai spus bărbatul.

"În aceste cazuri, mereu precizăm autorităților cine suntem și ce facem, iar de obicei închid ochii. Din păcate, nu a fost așa și de data asta. Sper ca asta să nu se mai repete", a adăugat ambulanțierul.

Un purtător de cuvânt al sindicatului UNISON a precizat: "Vehiculele NHS echipate cu semnale luminoase albastre au proceduri pentru gestionarea amenzilor de viteză în cazul urgențelor. Ambulanțierii pot beneficia de scutiri pentru depășirea limitei de viteză, însă pot apărea probleme dacă se află în vehicule nemarcate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel