Un șobolan, filmat în timp ce mișuna printre paturile pacienților de la Institutul de Psihiatrie Socola - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un șobolan, filmat în timp ce mișuna printre paturile pacienților de la Institutul de Psihiatrie Socola / Foto: Pixabay
Un șobolan, filmat în timp ce mișuna printre paturile pacienților de la Institutul de Psihiatrie Socola / Foto: Pixabay
Un șobolan a fost surprins printre paturile pacienților de la Institutul de Psihiatrie Socola.

Imagini revoltătoare au fost surprinse la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi. Un şobolan se plimba nestingherit prin salon, chiar pe lângă un pacient. 

În imaginile surprinse de sistemul de supraveghere din spital, apoi făcute publice, se observă cum şobolanul apare de sub un pat, relatează Pro TV. În celălalt pat din cameră  stă culcat un pacient. Speriat, omul vede rozătoarea care se apropia de el şi, cel mai mai probabil, strigă după ajutor. În imagini apare o asistenta care se chinuie să prindă şobolanul cu un suport de perfuzii, nu reuşeşte, iar şobolanul fuge pe hol.

Marți conducerea Spitalului de Psihiatrie Socola a recunoscut că imaginile sunt reale și că provin din unitatea medicală. Managerul instituției susţine că acolo sunt făcute periodic deratizări. Se pare că rozătoarele sunt des întâlnite în acest spital. Într-o adresă semnată de o angajată a spitalului, aceasta cere, la începutul lunii septembrie, ajutorul Direcţiei de Sănătate Publică pentru a scăpa de rozătoarele care, susţine ea, mişună prin saloane.

Șobolanii, o mare problemă în Sectorul 1 din București

În ultimul an, rozătoarele au devenit o mare problemă pe străzile din Sectorul 1 al Capitalei, acolo unde Clotilde Armand este primar. Din cauza faptului că tone de gunoaie au stat pe străzi în ultimele luni, șobolanii au avut mâncare din belșug și s-au putut înmulți cu rapiditate.

În vară, Cătălin Sturza, jurnalist cultural și critic literar, a avut parte de un incident nefericit în Sectorul 1, locul în care rozătoarele și gunoaiele sunt ca la ele acasă.

”Cu ce ne mai distrăm în Sectorul 1, Aviației. Azi-noapte se pare că am avut niște musafiri în casă. Și nu în casa de la țară, ci în apartamentul de la etajul 3 de pe Burileanu, Sector 1, Aviației. Și nu din cei blajini cu care să faci filozofie la o bere până la 3 dimineața, ci din cei cu blană cenușie, mustăți și dinți ascuțiți. Cărora corecții politici pe pe Fb văd că le zic „rozătoare” iar noi ăștialalți, mai grosolani, le zicem simplu șobolani” (citește mărturia lui Cătălin Sturza AICI).

De asemenea, un tânăr de 26 de ani din Capitală a fost mușcat de șobolan. Totul s-a întâmplat în zona Grădina Icoanei, atunci când acesta a coborât să ridice un pachet cu mâncare. În momentul în care l-a ridicat șobolanul a sărit și l-a mușcat de picior, prin șosetă.

„Am simțit ceva pe picior, o mușcătură foarte, foarte dură! Șobolanul nu a fugit, nu a avut nicio reacție să fugă. (...) Am sunat imediat la 112. Mi s-a zis să nu mai aștept ambulanța, având în vedere că sângerez, și să iau un Uber. S-au organizat imediat când au văzut exact despre ce este vorba. M-au întrebat dacă am fost mușcat la țară, le-am zis că în centrul Bucureștiului s-a întâmplat tot”, a spus tânărul mușcat de șobolan (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel