Un sat din România vinde CASE cu 250 de euro. S-au investit 1,5 milioane de euro în el
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Un sat întreg din România este de vânzare. Prețul unei case cu două camere se ridică la 250 de euro. 

Problema e că satul de lângă Onești, care se vinde integral, este pustiu și chiar devastat. Primii doritori au apărut, însă. Sunt oameni de la oraș, care ar dori o casă de vacanță la sat. 

Satul izolat și liniștit se află deasupra Văii Trotuşului, la patru kilometri de Oneşti, iar peisajul te îmbie să te apropii. Însă, odată ajuns în sat, pare a fi ca după război. Case părăsite și nici picior de om. Satul se numește Rotunda și, prin vânzarea caselor de la doar 1250 de lei, se dorește repopularea acestuia, arată ObservatorNews

S-au investit 1,5 milioane de euro în 205 case

Satul a fost ridicat de la zero în urmă cu 16 ani, pentru oamenii care au rămas pe drumuri după inundații. 205 case au costat 1,5 milioane de euro, conform sursei citate. Se pare că un an mai târziu nu mai era nimeni în sat, pentru că oamenilor nu le-a plăcut să trăiască izolați și au plecat pe rând. Din păcate, însă, nu au plecat cu mâna goală și au cam devastat satul. Au luat tot ce au putut lua. 

Casa de ”lux”, 1484 de euro

Cumpărătorii care, altfel, ar fi fost interesați, apreciază că ”arată groaznic.” Prețurile caselor sunt mici, însă fiecare necesită investiții. Încep de la 246 de euro (atât costă o casă fără acoperiș) și ajung până la 1.484 de euro, ”varianta de lux”.

Ar fi acum doritori pentru aproximativ 80 de case. Sunt persoane care au ofertat și pentru 13 case, spune primarul din Gura Văii, Tinei Silviu, pentru sursa citată. ”Mi-au vorbit de centre de echitație, diverse afaceri cu produse agricole.” afirmă el. Cei care aleg să se mute în aceste case pare că au un anumit profil: iubitori de natură și de drumeții. 

În România, în ultimul timp, există o tendință a celor care muncesc remote sau care au ieșit la pensie să se retragă în zonele rurale, cu mai mult verde, mai mult teren, mai mult aer curat. Deși majorarea caselor din rural necesită investiții, cei mai mulți nu se sperie de asta, deși recunosc că dacă nu muncești, nu mănânci. 

Vezi și: Pandemia, LOVITURĂ pentru dezvoltatorii imobiliari din marile orașe. Case la țară și mii de metri pătrați, la preț de garsonieră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel