Un român, condamnat la închisoare pentru moartea a 39 de imigranţi în Anglia. Cadavrele au fost găsite în camionul său
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Donald Tong, de la Pexels
Fotografie creată de Donald Tong, de la Pexels
Un român de 28 de ani a fost condamnat în Anglia pentru moartea a 39 de imigranţi vietnamezi în 2019. Cadavrele au fost găsite în remorca unui camion. 

Ştefan Damian Dragoş, care a pledat vinovat, a fost condamnat de tribunalul Old Bailey din Londra, potrivit poliţiei, la 3 ani şi 10 luni de închisoare 

Cetăţeanul român trebuia în ziua tragediei să-i ia pe migranţi în camioneta sa. La câteva ore după descoperirea celor 39 de cadavre într-o semiremorcă el a părăsit Regatul Unit prin portul Dover. El a fost arestat în Italia, în apropiere de Milano, în iunie 2021, şi extrădat în Regatul Unit în septembrie anul trecut. Cei 39 de migranţi vietnamezi - dintre care cei mai tineri erau doi adolescenţi de 15 ani - au murit de asfixie şi hipertermie în spaţiul închis al containerului, în timp ce erau transportaţi spre ceea ce ei sperau că este o viaţă mai bună în Regatul Unit.

Această descoperire tragică a scos la lumină realitatea crudă a filierelor de imigraţie clandestină care prosperă profitând de speranţa candidaţilor la exil gata să-şi asume orice riscuri şi să plătească sume enorme.

Şefii grupului de traficanţi, Ronan Hughes, un nord-irlandez de 41 de ani, şi Gheorghe Nica, un cetăţean român de 43 de ani, acuzaţi că au organizat operaţiunea, au fost condamnaţi în ianuarie 2021 la 20 de ani şi respectiv 27 de ani de închisoare pentru omucidere involuntară şi trafic de migranţi.

Maurice Robinson, şoferul care conducea camionul la momentul descoperirii cadavrelor, a fost condamnat la 13 ani şi 4 luni de închisoare. Eamon Harrisson, şoferul de 24 de ani care a condus remorca până în portul Zeebruges, afirmând că nu ştia despre prezenţa imigranţilor la bord, a primit o pedeapsă de 18 ani de închisoare, scrie Agerpres. 

Șofer român, condamnat la aproape NOUĂ ani de închisoare în UK.

Ion Nicu Onut, în vârstă de 41 de ani, a fost condamnat la aproape nouă ani de închisoare în Marea Britanie, acolo unde se mutase cu familia, din România. 

Aflat la volanul unui camion, Ion Onut se pare că-și căuta o parteneră sexuală ocazională și, absorbit de site-ul de întâlniri, a accidentat mortal trei persoane și a rănit altele, pe o autostradă aglomerată. Accidentul s-a produs după ce bărbatul a ignorat semnalele de avertizare pentru a încetini și a avertiza șoferii cu privire la o aglomerare a traficului. Magistrații din Durham au concluzionat astăzi că bărbatul a fost ”complet absorbit” în ”căutarea satisfacției sexuale”, încât nu a reușit să frâneze. Impactul a fost urmat de o explozie și un incendiu, arată SkyNews. Trei persoane și-au pierdut viața pe loc. Șoferul a fost salvat din cabina sa de un alt participant la trafic. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel