Un român, arestat după ce a furat 500 de catalizatoare auto în Franţa
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Kindel Media, Pexels
Fotografie de la Kindel Media, Pexels
Un român din Bacău a fost arestat şi este acuzat că a furat peste 500 de catalizatoare auto în Franţa. 

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău, împreună cu luptători pentru acţiuni speciale şi criminalişti, au efectuat două percheziţii domiciliare, în localitatea Gârleni, pentru punerea în executare a unui mandat european de arestare într-un caz de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, constituirea unui grup infracţional organizat şi spălare de bani, fapte comise în Franţa.

Prejudiciu de peste un milion de euro



Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău a precizat că la una dintre locaţiile percheziţionate a fost identificat un bărbat în vârstă de 32 ani, bănuit de comiterea faptelor şi posesor al mandatului european de arestare.

"În fapt, autorităţile judiciare franceze efectuează cercetări cu privire la faptul că, în noaptea de 23/24 noiembrie 2019, pe raza unei localităţi franceze, ar fi fost comis un furt de 55 de catalizatoare auto în dauna unei întreprinderi specializată în amenajarea de vehicule. Până în prezent, autorităţile judiciare din Franţa au identificat un număr total de 110 infracţiuni de furt, ce reprezintă circa 500 de catalizatoare, cu un prejudiciu total evaluat la mai mult de un milion de euro", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă ce prezintă interes în acest dosar.

Suspectul a fost condus la sediul IPJ Bacău, iar ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare emis pe numele său, scrie Agerpres. 

În noiembrie, trei bărbaţi arestaţi pentru aceeaşi infracţiune 

Trei bărbaţi, doi din Timişoara şi unul din Strehaia, au fost reţinuţi de poliţişti  la jumătatea lunii noiembrie 2022 fiind suspectaţi că ar fi furat mai multe catalizatoare auto de pe maşini parcate în municipiul Deva, dar şi din alte localităţi în partea de sud-vest a ţării, prejudiciul total depăşind 10.000 de lei, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Reţinerile au avut loc în urma a zece percheziţii care au fost efectuate de poliţiştii din Deva în municipiul Timişoara şi oraşul Strehaia, în locuinţele suspecţilor fiind depistate atât mijloacele materiale de probă ale faptelor, cât şi un pistol neletal, care trebuia autorizat, dar şi un plic cu substanţe interzise.

Cei trei sunt bănuiţi că ar fi sustras mai multe catalizatoare de la autoturisme parcate în Deva, în perioada mai-octombrie 2022. Totodată, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei în cauză ar fi comis infracţiuni asemănătoare şi în alte localităţi din partea de sud-vest a ţării.

Cei trei bărbaţi vor fi prezentaţi magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea luării măsurilor preventive.

Cercetările vizează comiterea infracţiunii de furt calificat, dar au fost extinse şi aspectul comiterii infracţiunilor de deţinere de droguri de risc fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Acţiunea poliţiştilor s-a desfăşurat în cursul zilei de marţi, cu sprijinul Birourilor de Operaţiuni Speciale Hunedoara şi Timiş, precum şi a luptătorilor Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Timiş şi Mehedinţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel