Un român a rănit cu cutterul un spaniol la Paris, după o dispută legată de o bicicletă (presă)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Un român a rănit cu cutterul un spaniol la Paris, după o dispută legată de o bicicletă (presă)
Un român a rănit cu cutterul un spaniol la Paris, după o dispută legată de o bicicletă (presă)
Un român aflat în stare de ebrietate a rănit cu un cutter în zona gâtului un turist spaniol cu care a intrat într-o dispută pentru folosirea unei biciclete self-service la Paris, scrie sâmbătă publicaţia Le Figaro, citând o sursă judiciară. 

Turistul spaniol a fost transportat la spital, dar viaţa sa nu este în pericol. El se afla împreună cu prietena lui la un amplasament pentru sistemul parizian de biciclete self-service de pe strada Rivoli.

A existat o neînţelegere. Se pare că acuzatul şi turistul spaniol au dorit să ia aceeaşi bicicletă.

Tensiunea a crescut şi bărbatul a scos un cutter cu care l-a lovit pe turistul spaniol la nivelul gâtului, precizează sursa citată.

Mai mulţi trecători au intervenit pentru imobilizarea agresorului până la sosirea poliţiei. Acesta din urmă, un român aflat în stare avansată de ebrietate, a fost reţinut şi Parchetul din Paris a deschis un dosar pentru tentativă de omor.

Varianta Delta va deveni majoritară în Franța

Amintim faptul că varianta Delta înlocuieşte rapid alte tulpini ale coronavirusului în Franţa şi reprezintă deja "aproape 50%" din contaminări, a declarat vineri ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, potrivit AFP.

"Varianta Delta, această variantă care ne-a venit iniţial din India" înainte de a se dezvolta în alte zone precum Regatul Unit, "a apărut în urmă cu câteva săptămâni în ţara noastră şi este cu 60% mai contagioasă decât celelalte tulpini virale care au circulat până acum", a reamintit ministrul Olivier Veran pentru France Inter.

Delta "înlocuieşte treptat toate celelalte tulpini de coronavirus care existau şi va fi în curând majoritară, probabil în acest weekend, în ţara noastră", a adăugat ministrul francez, precizând că varianta Delta "nu era departe de 50%" dintre noile cazuri de contaminare joi seară.

Răspândirea acestei variante mai contagioase a declanşat o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 din ţară, a subliniat Olivier Veran. "Provoacă din nou o creştere a contaminărilor în Franţa", a adăugat el, observând că "în fiecare săptămână există cu aproximativ 50% mai multe infectări decât în săptămâna precedentă".

"Are loc un fenomen destul de similar cu ceea ce am experimentat vara trecută: virusul afectează în principal persoanele tinere, care fac puţine forme grave, dar se infectează", a adăugat Veran.

Chiar şi cu această variantă însă, "vaccinul rămâne eficace împotriva formelor severe" de COVID-19, a subliniat ministrul francez. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel