Un român a murit și doi sunt dați dispăruți în Israel. Radu Tudor: Poartă 100% responsabilitatea pentru soarta lor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Un român a murit și doi sunt dați dispăruți în Israel.

Un român a murit și doi sunt dați dispăruți în Israel, potrivit unei noi liste publicate de guvernul israelian, transmite Antena 3 CNN. Analistul militar Radu Tudor a comentat această informație în direct la TV, afirmând că românii "poartă 100% responsabilitatea pentru soarta lor", în contextul în care ministrul de Externe al României a anunțat că în momentul de față 350 de români sunt în Fâșia Gaza și cer cu disperare să fie evacuați.

"Acești români care pretind să fie salvați de statul român poartă 100% responsabilitatea pentru soarta lor. Din data de 7 octombrie de când a fost lansat atacul Hamas, autoritățile române, prin Ministerul Afacerilor de Externe, prin Ambasada României în Israel, au lansat nenumărate mesaje, apeluri către acești cetățeni români să plece din Fâșia Gaza, să apeleze la autorități și să se evacueze de acolo.

Radu Tudor: Dacă au lăsat-o până în ultima clipă, atunci nu au decât să suporte consecințele

Nu au făcut-o. Au așteptat până în momentul în care s-a ridicat foarte mult tensiunea și până în clipa în care armata israeliană se pregătește să intervină în Gaza. Dacă nu au făcut-o până acum este 100% responsabilitatea lor. Au avut posibilitatea, mii de români au fost aduși în țară de compania TAROM, prin intermediul celulei de criză de la Ministerul de Externe.

Așadar, dacă au lăsat-o până în ultima clipă, atunci nu au decât să suporte consecințele. Acum este mult mai greu, dar se fac eforturi diplomatice, prin intermediul Egiptului, prin intermediul Iordaniei, este un efort diplomatic uriaș ca acești oameni să poată să fie extrași, să fie duși la adăpost și eventual aduși în țară.

Ei trăiesc acolo, mulți dintre ei muncesc acolo, și-au întemeiat familii, drept pentru care, la fel ca și noi, văzând ceea ce se întâmplă și mediatizarea amplă, ar fi trebuit să se gândească din prima să părăsească această zonă periculoasă și nu au făcut-o. Dacă va exista o modalitate prin care ei să poată fi scoși din Fâșia Gaza, duși pe teritoriul Israelului sau al Egiptului și mai departe cu avioanele la București, sigur se va întâmpla", a spus Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel