Un român a dat în judecată McDonald's, pentru că umbrela restaurantului i-a căzut în cap. Decizia instanței a fost total neașteptată
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
Un român a pierdut în instanță procesul pe care l-a deschis împotriva McDonald's.

Un român a dat în judecată restaurantul McDonald's, după ce o umbrelă de la o unitate a acestuia i-a căzut în cap, numai că judecătorii au decis că nu a fost vina companiei.

Bărbatul a cerut McDonald's daune în valoare de 50.000 de euro, însă în final Tribunalul Timiș l-a obligat pe acesta să plătească lanțului de restaurante cheltuieli de judecată în valoare de 9,300 de lei.

„Raportat la cauzele exoneratoare de răspundere, tribunalul reţine că subzistă elementele cazului fortuit, constatând că evenimentul extern invocat (rafale puternice de vânt) întrunea elementele cazului fortuit. Fenomenul în sine, vântul, este previzibil, însă intensitatea şi existenţa unor rafale cu caracter brusc nu puteau fi prevăzute de pârâtă”, se arată în sentința Tribunalului Timiș, care nu este definitivă. Aceasta a fost atacată cu apel, iar primul termen este programat pe 17 ianuarie 2024, la Curtea de Apel Timișoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel