Un român a ajuns cu Dacia 1300 în Grecia. UPDATE: A mers și cu 100 km/h - FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
După Tico, și Dacia 1300 a ajuns în frumoasa Grecie. Și nici pentru Dacie nu pare a fi prima experiență. 

Theo, cel care a condus Dacia până-n Grecia, a revenit cu un mesaj pe același grup, Forum Grecia, dar și cu o poză (vezi galeria foto): ”Salutare tuturor! Theo este numele meu și sunt cel care a condus această mașînă din România până pe această plajă minunată din Vourvourou. Cu această ocazie doresc să clarific câteva aspecte legate de fotografia de mai jos: zona de plajă în care au fost realizate fotografiile este una de acces pentru peridocuri, iar mașina a stat parcată în zona respectivă strict în scopul de a realiza câteva fotografii, fiind apoi dusă, la locul ei, în parcare. În al doilea rând, nu, nu am ajuns la geamandură cu ea. Ce-i drept nu am încercat. Cât despre aventură propriu-zisă, pot spune că a fost un drum relaxant, fără nicio problema tehnică, viteză maximă fiind de aprox. 100 km/h. Lipsa climatizarii este într-adevăr un impediment, dar nu insuportabilă (trebuie să fii dispus să faci anumite compromisuri). În rest, 4 roți, un volan, 4 viteze și o ambiție personală. La urmă urmei, d-asta e mașină, să te ducă din A in B.”

Un român a publicat imaginea pe grupul Forum Grecia. O frumoasă Dacie 1300 galbenă, foarte bine întreținută, a ajuns pe tărâmurile elene. VEZI AICI FOTOGRAFIA

”Super frumoasa mașina, bine întreținută, atât timp ce ați plecat cu ea tocmai în Grecia. Sunt rarități asemenea mașini, se vede cine are grijă și cine nu. Mai ales că, în ziua de azi, trebuie să ai ceva greu, nu așa ceva. Felicitări pentru curajul de a posta și vacanță plăcută”, ”Foarte frumoasă mașina, să ai parte de ea, drumuri bune și benzină ieftină.”, ”Felicitări pentru mașină! Și noi avem una din 71 și ne este tare dragă. Chiar anul acesta mergând spre Grecia l-am întrebat pe soțul meu cum ar fi să facem drumul cu Dacia noastră dragă. Momentan, având copil mic, alegem confortul. Probabil peste ani ne vom face curaj să pornim cu ea la drum.” au fost doar câteva din reacțiile internauților. 

Au fost și reacții critice. În vreme ce unii au criticat intrarea cu mașina pe plajă, comparând situația cu ”șmecherul cu BMW”, alții au considerat că nu este deloc o plăcere să mergi sute de kilometri fără aer condiționat. Proprietarul mașinii a lămurit repede că locul în care a fotografiat mașina era destinat parcării. Cu privire la aerul condiționat, bătrâna Dacie este o bijuterie pe patru roți astăzi și a demonstrat, prin kilometrii parcurși, că lasă în urmă mașini din generație nouă, aduse, din păcate pentru românii care au trecut prin această situație, pe platformă în țară. 

Românul cu Tico în Grecia, pentru a patra oară, criticat de ”experții în parenting”

Și românul cu Tico, care și-a făcut al patrulea concediu cu familia, în Grecia, în mica mașină, ce a devenit deja o raritate pe șoselele României, a fost criticat de ”experții în parenting”. Vezi aici cum își descrie el experiența de anul acesta în Grecia: Românul plecat cu TICO în Grecia, lecție de viață: Am să știu să râd pentru că mi-am trăit viața din plin

Accidentul dintre un Porsche Panamera și o Dacie Papuc

Dar nu toate experiențele cu Dacia sunt excepționale. Proprietarul unui Porsche Panamera, de 100.000 de euro, sigur a rămas cu o adversitate față de mașinile vechi, marca Dacia. La începutul lunii iulie, pe lângă Huși, șoferul unei Dacii Pick-up veche, numită ”papuc”, a rămas fără frână într-o coborâre abruptă, urmată de o curbă periculoasă. Văzând că mașina își pierde controlul, șoferul Daciei a ales să nu tragă de volan, ieșind astfel de pe carosabil, ci să se oprească într-un alt participant la trafic. S-a oprit într-un Porsche Panamera, pe care l-a cam ”șifonat”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel