Un restaurant românesc spune că nu mai acceptă să intre acolo oameni cu carduri la Raiffeisen
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank
Boicotul după ce Austria s-a opus aderării României la Schengen atinge cote... maxime.

Un restaurant românesc din Mangalia nu mai acceptă plata cu carduri Raiffeisen și oprește comercializarea cafelei Julius Meinl și a energizantului Red Bull. Mai mult decât atât, oamenii care alimentează de la Rompetrol primesc o recompensă.

Reacția vine după ce Austria a blocat intrarea României în Schengen.

„Dragi clienti ai restaurantului La Pirati ,din data de 09.12.2022. In urma votului Austriei împotriva Țarii noastre de a intra in spatiul Schengen, posesorii de Carduri la banca raiffeisen nu vor mai putea plati in locația noastră , nu vom mai comercializa spre vânzare: Red Bull, Cafea Julius meinl. Cafeau la noi va fi gratis in baza bonului care face dovada alimentarii de la Benzinaria Rompetrol”, arată mesajul postat pe Facebook de restaurant.

Oamenii au reacționat la postarea făcută de acest restaurant și au lăsat câteva comentarii:

„In loc sa "boicotați" Austria, pentru care aceste acțiuni sunt efectiv nimic, mai bine va gândiți ce trebuie făcut ca să ajungem sa fim acceptați și cum putem fi mai buni, începând de la omul de rand până la clasa politică. Cu astfel de cerșeală și mentalitate nu o sa se ajungă prea departe. De-aia nu mai poate Austria că pentru câteva zile, cât va ține patriotismul, nu se mai acceptă plata cu card Raiff și nu se mai vând 3 Red Bull-uri”,

„Tare schema de marketing, desi ideea e tampita rau (tot romanul sufera, de fapt). Felicitari pt idee!”,

„Pe bune? Ce vina are omul de rand că are cont la BCR sau Raiffeisen? In loc sa aruncați petarde, mai întâi judecați. Un cetățean care are un credit la o bancă, nu își poate muta contul de salariu/ pensie la alta bancă. Da, inițiativa ar fi valabilă pentru cei care au depozite, dar vina este a statului român că nu a știut să gestioneze acest obiectiv privind aderarea la Schengen. Apropo, sunt curios ce va face statul român în situația dată, el fiind principalul beneficiar al relațiilor comerciale cu Austria. Va umbla la redevențe, va interzice externaliza profitului, va supraimpozita profitul companiilor austriece? NU CRED!”,

„Dacă intram în bucătăria voastră și in una a unui restaurant din Austria o sa înțelegeți de ce nu am fost primiți”,

„Deci daca refuzati cardul, mancarea e gratis? Ca nu ma astept sa aveti un chestionar la intrarea in locatie”.

VEZI ȘI: Autorităţile române nu au făcut presiuni asupra noastră şi vom continua să susţinem demersurile pentru aderarea României la spaţiul Schengen, precizează conducerea Raiffeisen Bank România

Autorităţile române nu au făcut presiuni asupra noastră şi vom continua să susţinem demersurile pentru aderarea României la spaţiul Schengen, precizează conducerea Raiffeisen Bank România, printr-un comunicat.

"Raiffeisen Bank confirmă fără echivoc declaraţia făcută de BCR şi subliniază că nu s-au făcut presiuni din partea autorităţilor nici asupra sa", se menţionează într-o declaraţie remisă vineri.

Preşedintele&CEO Raiffeisen Bank România, Zdenek Romanek, a subliniat: "Susţinem pe deplin aderarea României la spaţiul Schengen şi vom continua să sprijinim demersurile autorităţilor pentru realizarea acestui deziderat."

Anterior, şi reprezentanţii BCR au declarat presei că nu s-au efectuat niciun fel de presiuni asupra băncii.

Aceste precizări vin după ce cancelarul austriac Karl Nehammer ar fi vorbit despre presupuse presiuni ale României asupra unor companii austriece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel