Un remediu simplu pentru scăderea zahărului din sânge: două lingurițe din acest produs sunt suficiente
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Un remediu simplu pentru scăderea zahărului din sânge, două lingurițe din acest produs sunt suficiente. Sursa foto: freepik.com
Un remediu simplu pentru scăderea zahărului din sânge, două lingurițe din acest produs sunt suficiente. Sursa foto: freepik.com
Lupta împotriva glicemiei crescute și a diabetului poate fi foarte dificilă, dar o dietă sănătoasă și utilizarea remediilor populare o pot ușura.

În ultimii ani, se tot vorbește despre oțetul de mere. Poate ați citit despre beneficiile acestui oțet pentru o varietate de afecțiuni. Unii nutriționiști susțin că doar două linguri de oțet de mere, luate înainte de culcare, scad nivelul zahărului din sânge. 

Și nu este doar un sfat fără suport științific. Cercetările privind oțetul de mere au confirmat că acesta poate fi bun pentru sănătate. Și dacă vă chinuiți să vă reglați glicemia, oțetul de mere poate fi remediul pe care l-ați căutat.

Consumă un pahar cu apă caldă pe stomacul gol: o rețetă chinezească pentru sănătate și vitalitate

 

Cum se face oțetul de mere?

Oțetul de mere este obținut prin fermentarea merelor zdrobite cu probiotice, care transformă zahărul în acid acetic. Acest produs are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea nivelului de colesterol. Cercetările au arătat, de asemenea, că oțetul de mere poate fi o modalitate eficientă de a regla nivelul zahărului din sânge.

O serie de studii arată că oțetul de mere poate preveni creșterea nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu prediabet și diabet de tip 2 prin blocarea absorbției amidonului. Studiile efectuate de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona au arătat că oțetul poate atenua creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Cura tibetană cu usturoi, un remediu natural la îndemână. Iată cum se prepară tinctura

Un studiu efectuat la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 a constatat că un consum de oțet de mere în fiecare seară, înainte de culcare, a scăzut nivelul zahărului din sânge. Acest lucru se datorează acidului acetic, care are un efect antiglicemic.

Cum funcționează acidul acetic? 

Amidonul obținut din alimente precum cartofii și pastele este plin de glucoză și poate provoca creșteri ale zahărului din sânge. Dar acidul acetic ajută să fie absorbită mai puțină glucoză.

Participanții la studiul efectuat de către cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona au luat aproximativ câte două linguri de oțet de mere, în fiecare seară. Precizăm că uleiul poate fi diluat cu apă. Nu uitați să vă spălați pe dinți după aceea, deoarece oțetul poate deteriora smalțul dinților.

Cum să adormi rapid în 2 minute: o metodă militară va alunga insomnia

Important: Înainte de a începe să luați oțet de mere pentru a scădea zahărul din sânge, consultați medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că această metodă este potrivită și că nu aveți contraindicații pentru aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel