Un rechin a mușcat o cameră de filmat în Maldive. Imagini inedite din fălcile prădătorului - Video
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 01 mai 2022, 17:57
WhatsApp
Foto pexels Vova Krasilnikov
Foto pexels Vova Krasilnikov
Cineastul și activistul de mediu Zimy Da Kid a filmat un documentar în apele din Maldive. Un rechin curios i-a observat camera și a început „să guste” din ea.

În mod miraculos, camera de filmare a supraviețuit și a oferit imagini inedite din interiorului gurii rechinului.

„Mi-am pus Insta360 pe o greutate pe care am înfipt-o în nisip, iar rechinul era curios. A văzut această chestie lucioasă și s-a gândit ‘ia să gust asta’ și apoi a mușcat camera,” a declarat Zimy pentru The Independent.

VIDEO

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Zimy Da Kid (@zimydakid)

Filmarea a fost realizată în sudul Maldivelor, locul unde se găsesc numeroși rechini-tigru.

Zimy armvrea să schimbe percepția negativă pe care o au oamenii asupra rechinilor.

„Când rechinii mușcă oameni, nu este pentru că vor să ne mănânce, ci pentru că văd pe cineva și sunt curioși, așa că mușcă. Dar de obicei nu mănâncă persoana respectivă, pentru că nu le place,” a mai spus Zimy, conform sursei citate.

Acesta a adăugat că acești prădători sunt foarte importanți, fiind un element cheie al ecosistemului oceanului și al continuării vieții umane pe planeta Pământ.

Citește și - Rechin, salvat de o fetiță de 11 ani. "S-a simţit în siguranţă cu ea"

În timp ce cuvintele rechin şi Australia evocă de obicei imagini cu atacuri asupra înotătorilor şi surferilor, Billie Rea, în vârstă de 11 ani, nu a stat pe gânduri şi a intervenit pentru a salva un rechin rămas blocat între stânci după reflux, relatează Reuters.

În timp ce cuvintele rechin şi Australia evocă de obicei imagini cu atacuri asupra înotătorilor şi surferilor, Billie Rea, în vârstă de 11 ani, nu a stat pe gânduri şi a intervenit pentru a salva un rechin rămas blocat între stânci după reflux, relatează Reuters.

"Am un rechin", îi spune fata mamei ei, într-o înregistrare video distribuită marţi pe reţelele sociale, în timp ce scoate un rechin australian, lung de câţiva zeci de centimetri, dintr-o băltoacă rămasă după reflux pe Kingston Beach din Tasmania, la aproximativ zece kilometri sud de capitala insulei australiene, Hobart, scrie Agerpres.

"E în regulă, e în regulă", spune Rea în timp ce calcă pe pietrele acoperite cu alge ţinând în mâini rechinul cu pete maronii înainte de a-l elibera în apă.

"Imediat ce l-am văzut am ştiut ce este"

Rea nu s-a aflat nicio clipă în pericol deoarece rechinul australian este o specie care se deplasează lent, care se hrăneşte de pe solul marin în special cu mici crustacee.

"Imediat ce l-am văzut am ştiut ce este şi că nu i-ar putea face rău", a declarat pentru Australian Broadcasting Corp (ABC) mama fetiţei, Abby Gilbert, care a filmat salvarea rechinului, în urmă cu şase zile. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?