Un pui de orcă a decedat în Noua Zeelandă, după ce a eșuat la mal
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Un exemplar tânăr de orcă a decedat în Noua Zeelandă, după ce a eșuat la mal. 

Un exemplar tânăr de orcă, îngrijit de voluntari şi de un trib local după ce a eşuat în Noua Zeelandă, a decedat, informează Agerpres, citând DPA vineri, 23 iulie. Orca, numită Toa (curajos, în maori), a eşuat în apropiere de Wellington, la data de 11 iulie. Vârsta lui Toa a fost estimată între două şi şase luni, în funcţie de lungimea sa, sub 2,5 metri.

După ce a eşuat, mai mulţi voluntari, personal din cadrul Departamentului pentru Conservare şi Salvarea Balenelor şi membri ai tribului local Ngati Toa Rangatira au depus eforturi pentru îngrijirea animalului.

Starea de sănătate s-a deteriorat rapid


Cu toate acestea, departamentul pentru salvarea balenelor a anunţat într-un mesaj publicat pe Facebook faptul că starea de sănătate a exemplarului de orcă s-a deteriorat rapid, vineri seara.

Veterinarii s-au grăbit să intervină la faţa locului, însă nu au reuşit să-l salveze. Nu avem alte detalii cu privire la cele întâmplate şi, după cum vă puteţi imagina, cu toţii suntem îndureraţi, se arată în mesaj.

Voluntarii au lucrat în schimburi pentru a fi în permanenţă alături de Toa de la data la care a eşuat. Totodată, o echipă de voluntari a străbătut linia de coastă a Noii Zeelande, pe mare şi pe calea aerului, în încercarea de a găsi grupul din care provenea Toa, care a fost localizat în cele din urmă în largul coastei Kapiti. 

Balenele au atacat vapoarele

Cercetătorii sunt uluiţi de incidentele din apele din jurul Spaniei, unde mai multe balene ucigaşe au atacat vapoarele. Marinarii au trimis mai multe apeluri de ajutor, în care au susţinut că navele lor au fost lovite de orci. 

Ultimul incident a avut loc în septembrie 2020, pe coasta nordică a Spaniei. O orcă a lovit de cel puţin 15 ori, potrivit The Guardian, o navă care făcea un transport spre Marea Britanie. Nava şi-a pierdut controlul asupra direcţiei, din cauza incidentului. 

Pe 29 iulie, în apropierea Capului Trafalgar, căpitanul Victoria Morris conducea o navă de 15 metri lungime, în momentul în care a fost înconjurată de nouă balene ucigaşe. Mamiferele au lovit carena de mai multe ori, timp de jumătate de oră, învârtind vasul la 180 de grade, stricând motorul şi cârma. Potrivit acesteia, balenele comunicau printr-un fluierat puternic, iar "atacul părea orchestrat cu intenţie". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel