Un psiholog șochează: De ce pierde meciuri Simona Halep
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Primul psihoterapeut care a lucrat cu fotbaliştii din Liga 1 susține că a identificat motivul înfrângerilor surprinzătoare suferite de Simona Halep în ultima perioadă.

Vezi și: INCREDIBIL! Halep a avut 5-1 în decisiv, dar a fost eliminată de la Wuhan

Peti Coman îi ajută pe sportivii români să câştige meciurile prin forţa mentalului, iar celebra doctoriţă i-a analizat profilul celei mai bune jucătoare de tenis din România. Psihologul care colaborează cu fotbalişti, dar şi cu tenismeni români, a lansat o teorie surprinzătoare. Ea susține că numărul 2 WTA, Simona Halep, nu joacă tenis de plăcere, ci pentru bani.

"Simona nu are faţa pe care o au oamenii care fac lucruri de plăcere"

Într-un interviu site-ului www.bitpress.ro, citat de ProSport, Peti Coman a opinat că modul în care Simona Halep percepe tenisul îi afectează performanţele din teren: "În opinia mea, Simona Halep nu a ajuns să joace de plăcere, ci pentru recompensa financiară. Există o anumită atitudine, o anumită faţă pe care o au oamenii atunci când fac lucruri de plăcere. Simona Halep nu o are. Cred că nu a găsit un psiholog care să lucreze cu ea pe partea de autocunoaştere şi dezvoltare personală".

"Halep nu este autentică"

Specialista în vârstă de 50 de ani a explicat cum îşi poate schimba sportiva atitudinea de pe teren: "Dacă aş sta de vorbă cu ea, aş descoperi, în principiu, ce se întâmplă cu ea. La tenis, ca şi la fotbal, merg pe mai multe planuri, inclusiv pe exerciţii de concentrare, care ajung la un moment dat să ajute sportivul să nu vadă nimic, decât să se concentreze pe ce are de făcut. Americanii numesc asta intrarea pe tunel: adică a fi în contact cu prezentul şi realitatea cât mai puternic", a declarat psihoterapeutul care i-a ajutat timp de 11 pe ani pe fotbaliştii din Liga 1 și care a mai cooperat și cu Ionuţ Badea, secundul naţionalei de fotbal.

Citește și: Șoc în tenis! Serena Williams nu joacă la Turneul Campioanelor 2015, de la Singapore

Peti Coman a predat la şcoala PRO de antrenori şi mai punctează că Simonei Halep îi lipseşte originalitatea. Doctoriţa s-a arătat încântată de posibilitatea de a o consilia pe ocupanta locului secund în ierarhia WTA: "Normal că mi-aş dori să o consiliez. Eu sunt autentică ... . Şi asta se dezvoltă. Uite, dacă vrei să ştii, Simona Halep nu este autentică, aici are ea nevoie să lucreze", a conchis Peti Coman.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel