Data publicării:

Un profesor din Florida a bătut recordul pentru cele mai multe zile petrecute sub apă și nu se oprește aici. Bărbatul vrea să stea 100 de zile

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un profesor universitar din Florida a doborât recordul mondial pentru cea mai lungă perioadă petrecută sub apă și nu are de gând să renunțe la stilul de viață subacvatic prea curând. Jospeh Dituri se află acolo de 74 de zile și a stabilit astfel un record, dar nu se oprește aici. 

Jospeh Dituri vrea să își prelungească șederea până la 100 de zile. Recordul mondial anterior, stabilit de alți doi profesori în 2014, a fost de 73 de zile.

„Curiozitatea pentru descoperire m-a condus aici. Obiectivul meu din prima zi a fost să inspir generațiile viitoare, să intervievez oameni de știință care studiază viața subacvatică și să învăț cum funcționează corpul uman în medii extreme”, a scris Dituri pe Twitter, potrivit CBS News.

În timpul șederii sale, Dituri a studiat cum corpul uman reacționează la presiuni extreme după perioade lungi de timp. În același timp, profesorul a continuat să predea cursul său de inginerie biomedicală online, potrivit Universității din Florida de Sud (USF).

Misiunea subacvatică a lui Dituri, numită Project Neptune 100, a fost organizată de Fundația pentru Dezvoltarea Resurselor Marine. Proiectul folosește unicitatea locației în care se desfășoară pentru a atrage atenția asupra cercetării marine și a eforturilor de conservare, dar și pentru a studia impactul forței de compresiune asupra corpului.

Dituri crede că sănătatea sa se va îmbunătăți datorită presiunii crescute sub apă. O echipă medicală face scufundări de rutină la Jules' Undersea Lodge pentru a efectua teste pe Dituri, conform USF. 

Dituri a realizat mai multe teste psihosociale, psihologice și medicale în timpul studiului. Un psiholog și un psihiatru monitorizează impactul psihologic pe care Dituri îl resimte trăind într-un mediu izolat și închis pentru o perioadă lungă de timp.

Profesorul plănuiește să iasă la suprafață pe data de 9 iunie. Până atunci, el încearcă să rămână cât mai activ. Dituri se scoală la ora 5 în fiecare zi pentru antrenamentul de dimineață. Mâncărurile sale bogate în proteine ​​sub apă includ ouă și somon. 

Dituri nu a fost cpmplet singur în această perioadă. Aproximativ 30 de adulți și 15 elevi l-au vizitat în această perioadă, potrivit Florida Keys News Bureau.

Cu toate că s-a bucurat de timpul în care a locuit sub apă, Dituri a recunoscut că există ceva ce îi lipsește:

„Lucru care îmi lipsește cel mai mult la suprafață este soarele”, a spus Dituri pentru Florida Keys News Bureau.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Jules' Undersea Lodge (@jules_undersea_lodge)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel