Un prezentator de radio ar fi îndemnat ascultătorii să îl împuște pe premierul belgian Alexander De Croo
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ascultătorii unui radio ar fi fost îndemnați de prezentator să îl împuște pe premierul Belgiei, Alexander De Croo.

Premierul belgian Alexander De Croo a depus o plângere împotriva unui prezentator de radio local care ar fi îndemnat ascultătorii să îl împuște.

„Jurnalistul a îndemnat ascultătorii să 'treaca la fapte în ciuda securității din jurul acestui tip' și a făcut referire la atacul asupra premierului Fico din Slovacia”, a declarat directorul de comunicare al lui De Croo, Barend Leyts, într-o postare pe rețelele de socializare.

Premierul slovac Robert Fico - care se află în prezent în stare „stabilă, dar foarte gravă” - a fost împușcat miercuri după-amiază.

Citește mai multe aici: Informații de ultim moment: Care este starea premierului Fico

„Chemarea la violență se pedepsește. Plângerea a fost depusă la poliția din Waregem. Premierul își continuă campania", a declarat Leyts.

Prezentatorul a fost suspendat

Potrivit canalului de știri al televiziunii publice flamande VRT, prezentatorul de la postul de radio local Waregem1 a declarat: „Pentru toți cei care se gândesc să-l împuște pe Alexander De Croo, dar nu îndrăznesc să o facă din cauza securității acestui tip. Vedeți că este posibil să doborâți un prim-ministru. Așa că aș spune: Treceți la fapte (n.r. în engleză: go ahead)”.

Într-o declarație, Waregem1, care emite din provincia belgiană Flandra de Vest, a precizat că l-a suspendat imediat pe prezentator, argumentând că „a judecat complet greșit momentul și contextul și, prin urmare, nu putea face această declarație”.

„Ieri a existat o declarație deplasată la Waregem1 din partea unui angajat. Prezentatorul spune că a vrut să spună acest lucru într-un mod jucăuș, dar nu s-a înțeles în acest fel. El își cere scuze ascultătorilor și postului Waregem1”, se arată în comunicat, conform POLITICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel