Un prelat al bisericii catolice a demisionat, după ce s-a îndrăgostit de o autoare de romane erotice
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Un episcop spaniol a lăsat haina preoțească, după ce s-a îndrăgostit de o femeie care scrie ficțiuni erotice cu nuanțe satanice.

Când episcopul spaniol Xavier Novell a demisionat luna trecută, Biserica Romano-Catolică a invocat motive strict personale, fără a intra în detalii, dar mass-media spaniolă relatează acum că prelatul s-a îndrăgostit de o femeie care scrie ficțiuni erotice cu nuanțe satanice, relatează BBC, citat de Mediafax. 

În 2010, la vârsta de 41 de ani, Xavier Novell a devenit cel mai tânăr episcop din Spania, la Solsona, în regiunea de nord-est a Cataloniei. El a susținut așa-numita terapie de conversie pentru persoanele gay și a practicat exorcismul.

O stea în ascensiune a cedat lumii

Văzut ca o stea în ascensiune în Biserica Catolică din Spania, decizia sa de a demisiona, cu aprobarea Vaticanului, a fost o surpriză luna trecută. Se spune că episcopul s-a întâlnit de mai multe ori cu oficiali ai Vaticanului, precum și cu Papa.

Acum media spune că fostul prelat s-a îndrăgostit de Silvia Caballol, psiholog și romancier erotic. Un site de știri a spus că fostul episcop își caută acum un loc de muncă în zona Barcelonei, ca agronom.

Situația de acum ridică din nou problema celibatului în cadrul Bisericii. În interviurile anterioare, Xavier Novell a recunoscut că, în tinerețe, s-a îndrăgostit de o fată de 18 ani și că mai târziu și-a dorit să se căsătorească și să aibă copii.

Cardinalul Theodore McCarrick acuzat de agresiune sexuală asupra unui adolescent

Fostul cardinal american Theodore McCarrick a fost inculpat pentru agresiune sexuală asupra unui adolescent, devenind cel mai înalt cleric catolic urmărit penal în SUA pentru fapte legate de uriaşul scandal de violenţe sexuale în rândul bisericii, relatează joi Reuters şi AFP, scrie Agerpres. 

Fostul arhiepiscop romano-catolic al Washingtonului, acum în vârstă de 91 de ani, este vizat de trei capete de acuzare de agresiune sexuală asupra unui minor cu vârsta peste 14 ani, arată documente depuse miercuri la un tribunal din Massachusetts (nord-est).

McCarrick a fost caterisit în 2019, sancţiune cvasiinedită în istoria bisericii, Vaticanul recunoscându-l vinovat de agresarea sexuală a cel puţin un adolescent în anii 1970 şi de "comportament sexual deplasat" cu seminarişti adulţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel