Urmărește emisiunea live
Un polițist s-a oprit să ajute un șofer rămas în pană. Și-a dat seama apoi că era chiar FOSTUL PREȘEDINTE al țării
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Un poliţist a ajutat un şofer să rezolve pana la maşină. Abia apoi şi-a dat seama că este vorba de fostul preşedinte al ţării. 

Poliţia din statul american Connecticut a anunţat joi un eveniment foarte improbabil: un poliţist de origine poloneză l-a ajutat pe autostradă pe fostul preşedinte al Poloniei, Lech Walesa, transmite AFP.

Poliţia din statul din nord-estul SUA a fost anunţată miercuri după-masa că pe autostrada interstatală 84, la Tolland, staţionează un vehicul cu pană de cauciuc. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii l-au găsit pe laureatul Nobel pentru pace Walesa, primul preşedinte ales în Polonia prin vot direct, după căderea comunismului. Ei au difuzat ulterior o fotografie în care acesta îi strânge călduros mâna unui agent, scrie Agerpres.

Despre ce au discutat cei doi



Poliţistul respectiv, Lukasz Lipert, în vârstă de 35 de ani, născut în Polonia, nu avea cum să nu-l recunoască pe fostul şef de stat, cu binecunoscuta mustaţă stufoasă, acum albă, deşi acesta era într-o ţinută lejeră, cu pulover şi pantaloni albaştri. Presa locală, care a relatat incidentul, precizează că Lipert a ajuns în Statele Unite la vârsta de 18 ani.

Cei doi au discutat în poloneză despre ţara lor şi despre mişcarea anticomunistă la care a contribuit Walesa ca lider al sindicatului Solidaritatea.

Acum în vârstă de 78 de ani, ex-preşedintele Poloniei (din 1990 până în 1995) se află în SUA pentru a promova cauza refugiaţilor ucraineni ajunşi în ţara sa. Pe agenda lui se află, potrivit poliţiei, întâlniri cu World Affairs Council (Consiliul pentru Afaceri Globale) din Connecticut şi cu guvernatorul statului, Ned Lamont.

AFP menţionează că în Statele Unite trăiesc milioane de polonezi, ucraineni şi descendenţi ai imigranţilor Polonia şi Ucraina, care ies în prezent în evidenţă din cauza războiului de agresiune declanşat de Rusia. 

Lech Walesa, operat pe cord în martie 

Fostul preşedinte polonez, disident anticomunist şi laureat al premiului Nobel pentru pace Lech Walesa a suferit o operaţie cardiacă la jumătatea lunii martie, a declarat pentru AFP secretarul său Marek Kaczmar, citat de Agerpres. 

"Operaţia s-a terminat", a declarat Marek Kaczmar. La finalul intervenţiei, care a durat circa patru ore şi jumătate, "şeful s-a întors pe patul de spital şi se odihneşte", a adăugat el, fără a furniza alte amănunte. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel