Un poliţist rutier de la Biroul Autostrăzi, printre cei mai eficienţi "vânători de vitezomani". L-a amendat şi pe Dorian Popa
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Valer Kovacs
Facebook Valer Kovacs
Valer Kovacs, un poliţist de la Biroul Autostrăzi, este unul dintre cei mai buni "vânători de vitezomani" din România. El a prins mai mulţi şoferi conducând cu viteze extrem de mari. 

În perioada pandemiei, Valer Kovacs a fost dat afară din poliţie, după ce a reclamat faptul că IPJ Timiş le cerea poliţiştilor să dea mai multe amenzi. S-a judecat cu foştii săi şefi, a câştigat, şi a revenit în activitate la Biroul Autostrăzi, iar de atunci a prins în trafic mai mulţi şoferi vitezomani. 

"Era un șofer care venea de la un raliu de la Constanța. Avea 281 km/h pe un tronson cu limită de 100 km/h. E destul de periculos pentru că acolo începe coloana de camioane (n.r. de la Vama Nădlac) și tocmai de aceea s-a pus și limita de 100 km/h.  Vă dați seama că la 281 km/h dacă îi apărea ceva în față, să zic un animal sălbatic  sau o bucată de anvelopă rămasă în urmă de la șoferii de camioane, era un carnagiu pe șosa. La 281 era, practice, un proiectil”, a declarat Valer Kovacs.

L-a amendat şi pe Dorian Popa 

"Au fost și câteva VIP-uri printre ei, printre care și Dorian Popa, cu o viteză de aproape 200 de km/h. Dacă îmi amintesc bine a avut 198 km/h. La 201 km/h trebuia să-și cheme șofer. A rămas și el trei luni fără permis. Dacă mă întrebați pe mine, la peste 200 km/h e inconștiență clară și acolo, cum am zis, nu doar că se pune viața șoferului în pericol, mai omoară doi-trei oameni pe lângă”, a mai declarat Valer Kovacs.

Pedeapsa pe care o propune Kovacs pentru vitezomani 

"Eu le-aș întocmi dosar penal fără discuție pentru că, repet, avem două benzi pe sens și 200 de km/h este o viteză în care nu doar că moare el ca șofer, dar poate să omoare și pe alții. Legislația este foarte slabă la noi. Am înțeles că în țările nordice pentru asemenea viteze e amenda de la 5.000 de euro în sus și dacă nu achiți, îți confiscă mașina și te execută silit”, a mai declarat polițistul timișorean, conform Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel