Un poliţist a fost arestat preventiv pentru trafic de influenţă
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Sursa: Pixabay/Foto ilustrativ
Sursa: Pixabay/Foto ilustrativ
Un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

În cauză, cercetările au fost efectuate de către poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

”În fapt, în luna octombrie 2020, poliţiştii D.G.A. s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, constând în aceea că în ziua de 30 august a.c., un agent de poliţie a pretins şi a primit de la o persoană fără calitate specială, suma de 2800 lei. În schimbul banilor, acesta a promis că va interveni pe lângă poliţişti din cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Dâmboviţa, pentru a-i restitui persoanei în cauză, înainte de împlinirea termenului legal, permisul de conducere suspendat cu câteva zile înainte, ca urmare a constatării unor abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice”, se arată într-un comunicat de presă. 

Procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat precum şi luarea măsurii preventive a reţinerii pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Tribunalului Dâmboviţa cu propunerea de arestare preventivă, propunere admisă de către instanţa de judecată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel