Urmărește emisiunea live
Un politician indian oferă 1 milion de lire: Motivul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Adriana Nicolau
WhatsApp
Un politician indian oferă 1 milion de lire oricui decapitează o actriță de la Bollywood  care joacă rolul unei regine hinduse implicată într-o relație cu un sultan.

Potrivit Daily Mail, un membru al partidului de guvernământ hindus naționalist din India, Suraj Pal Amu, liderul partidului Bharatiya Janata (BJP) din statul nordic Haryana, a oferit o recompensă de 1 milion de lire sterline oricărei persoane care îi ucide pe actrița Deepika Padukone, care joacă rolul principal al unei regine hinduse, și pe regizorul filmului Padmavati, Sanjay Leela Bhansali.

Pelicula nu a fost încă lansată, dar a stârnit deja numeroase controverse, conservatorii hinduși spunând că a fost alterat adevărul istoric privind relația dintre regina hindusă și liderul musulman.

[citeste si]

Padmavati a stârnit furie încă de la începutul anului când grupuri marginale în statul de vest Rajasthan au atacat platourile și au amenințat că vor da foc cinematografelor dacă acesta va fi lansat. De altfel, regizorul Bhansali a fost atacat în ianuarie, deoarece este acuzat că a distorsionat adevărul istoria realizând o secvență romantică care îi are ca protagoniști pe regina hindusă și sultanul musulman.

Partidul de guvernământ al Indiei i-a cerut a cerut, marți, lui Amu să-și ceară scuze public pentru recompensa anunțată. ”Nu vom tolera observațiile violente ale membrilor noștri de partid, dar dorim, de asemenea, adevărul istocir”, a spus Anil Jain, unul dintre liderii BJP, superior al lui Amu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel