Un pește congelat cumpărat de o femeie a revenit la viață când l-a pus în apă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
O femeie care a cumpărat pești congelați a descoperit câtva zile mai târziu că unul dintre aceștia mișcă și pare să respire prin branhii.

O femeie din Londra care și-a cumpărat mai mulți pești congelați pentru a-i mânca, a descoperit câteva zile mai târziu că unul dintre pești se mișcă, părând că respiră prin branhii, conform IFL Science.

Paul Lewis-Borman, partenerul lui Cindy Lao, femeia care a cumpărat peștele, s-a gândit să-l eviscereze, dar femeia l-a convins să-l pună în cadă

„Crapul a fost apatic o vreme, dar după 20 de minute acele branhii au început să miște”, a spus Paul pentru Metro. Cei doi au adăugat că peștele, pe care l-au numit Lazarus, a fost de atunci dus în iazul de crap koi al unei alte femei.

Deci, poate peștele să supraviețuiască înghețat? Răspunsul scurt este da, există specii care pot îngheța și pot reveni la viață dezghețare.

Potrivit rapoartelor, peștele era un caras, care se întâmplă să fie deosebit de bun în a supraviețui temperaturilor de îngheț și mediilor fără oxigen. Peștele poate supraviețui câteva luni în ape anoxice (cu deficit de oxigen), mai ales că lacurile îngheață. În timp ce nu are oxigen, peștele transformă acidul lactic toxic în etanol, lăsându-l să se elimine încet prin branhii.

Nu este clar cât de înghețat a fost peștele lui Cindy și Paul, dar presupunând că nu a fost înghețat în totalitate, este plauzibil că peștele și-ar fi putut reveni. Un studiu din 2022 notează că „din câte știm, nu a fost făcut niciun experiment care să arate că carasul poate supraviețui înghețului”.

Se pare că acest lucru nu este imposibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel