Data publicării:
Un pescar român a reușit să prindă un somn uriaș. Bărbatul aproape a fost smuls de pe țărm / video viral
Un pescar din România a reușit o captură impresionantă.
Bogdan Căldăraru, un pescar împătimit din România, a reușit o captură impresionantă. El a prins un somn de peste 1,5 metri pe care, după cum se poate vedea în imaginile de mai jos, nu a reușit să-l ridice cu totul de la pământ.
„Mamă, cum trage“, spune Bogdan Căldăraru.
„Nu te grăbi, dă-i ușor“, precizează cel care filmează.
„Băăă’“, exclamă pescarul în timp ce este smuls efectiv de pe piatra pe care stă.
„Stai că te țin, bă’, vrei să te țin? Bă’, ești nebun, ce-i ăsta frate?“, spune celălalt.
„E imens“, spune pescarul.
În final, din apă este scos un somn uriaș, pe care Bogdan Căldăraru nu îl poate ridica cu totul de la sol. Videoclipul s-a viralizat în mediul online și a adunat peste 330.000 de vizonări și sute de comentarii.
CITEȘTE ȘI - Păstrăvi de 1,8 - 2,2 metri, într-un lac din România. Unde este misterioasa „fermă de păstrăvi“
Somnul (Silurus glanis) este unul dintre cei mai mari pești de apă dulce din Europa. Acesta aparține familiei Siluridae și este renumit pentru dimensiunile sale impresionante. Somnul poate ajunge la lungimi de până la 3 metri și poate cântări peste 100 de kilograme, deși dimensiunile medii sunt adesea mai mici. Are un corp alungit, acoperit cu o piele netedă și fără solzi, de culoare variind de la gri la verde închis, iar mustățile lungi de pe maxilarul superior îi conferă un aspect distinctiv.
În România, somnul este răspândit în numeroase râuri mari, lacuri și bălți, fiind foarte prezent în Dunăre și în bălțile și brațele sale secundare. De asemenea, poate fi întâlnit în alte râuri importante precum Siretul, Prutul și Mureșul, precum și în lacuri de acumulare și bălți naturale. Acest pește preferă apele adânci și liniștite, cu fund nămolos sau nisipos, unde poate să se ascundă și să își vâneze prada. Somnul este un prădător nocturn, hrănindu-se cu o varietate de alte specii de pești, crustacee, moluște și chiar păsări de apă mici.
Somnul are o importanță economică și ecologică semnificativă. Este apreciat atât pentru valoarea sa culinară, cât și pentru provocarea pe care o reprezintă pentru pescari, fiind un trofeu râvnit datorită mărimii și forței sale. În ciuda popularității sale, populațiile de somn sunt vulnerabile la schimbările de mediu și la poluare, care pot afecta habitatul lor natural. De aceea, măsurile de protecție și management sustenabil sunt esențiale pentru a asigura conservarea acestei specii impresionante în apele României.
CITEȘTE ȘI - Păstrăv uriaș, de 110 centimetri, prins într-un lac din România / foto în articol
@caldararubogdan♬ The Final Battle - Steve Ralph
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News