Un pensionar și-a ucis vecinul cu bâta. Victima a murit la spital
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay / Un pensionar și-a ucis vecinul cu bâta
Pixabay / Un pensionar și-a ucis vecinul cu bâta
Un inginer pensionar din județul Galați și-a măcelărit vecinul cu o bâtă. 

Crimă îngrozitoare în nordul județului Galați, un bărbat de circa 60 de ani ajungând în pământ, iar un altul, de o vârstă apropiată, după gratii, în urma unui conflict izbucnit de la o turmă de oi. Anchetatorii vorbesc despre o cruzime ieșită din comun a criminalului, care nu i-ar fi dat nicio șansă victimei, care a murit la spital, nu înainte de a apuca să le spună polițiștilor cine l-a măcelărit cu bâta, relatează cotidianul local Viața Liberă

Terifiantul eveniment a avut loc într-una din serile trecute, pe raza orașului Berești, nu departe de casa victimei, pe care aceasta abia o terminase de construit. Nu ar fi apucat să îi facă și gardul, lipsa delimitării permițându-i celui ce avea să îi devină călău să treacă în voie, prin curte, cu turma de capre și oi. Fost inginer, bărbatul în vârstă de 63 de ani, venise recent în comunitate și era cunoscut drept un "arogant", o persoană cu care nu se prea putea discuta și conviețui, din cauza atitudinii de superioritate pe care ar avea-o faţă de toată lumea.

L-a rugat să nu îi mai încalce proprietatea

Așa a abordat problema și în momentul în care victima l-a rugat să nu îi mai treacă pe lângă casă cu animalele, chiar dacă gospodăria nu avea gard. A doua rugăminte i-a fost fatală, pentru că i-a dat prilej celui ce avea să îi devină criminal să se dezlănțuie. L-a lovit cu bâta cu care-și mâna animalele până l-a lăsat într-o baltă de sânge. Apariția unui martor l-a pus pe fugă și l-a împiedicat practic să își ucidă victima pe loc. Rănit extrem de grav, omul a mai apucat să indice persoana care l-a agresat, dar și-a dat ultima suflare la spital. Anchetatorii au fost șocați de sălbăticia cu care omul a fost bătut.

Lovituri la cap, trunchi și membre

"Inculpatul i-a aplicat unei persoane, în mod repetat,  lovituri cu o bâtă, în zona capului, a trunchiului şi a membrelor superioare şi inferioare, cauzându-i leziuni traumatice, printre care traumatism cranio-facial, hemoragie subconjunctivală, plagă conjunctivală, fractură planşeu orbitar stâng, hemosinus, fractură mandibulă, traumatism toracic, fractură costală, fractură scapulă şi claviculă dreapta, traumatism al membrelor superioare şi inferioare, fracturi falange, leziuni care au condus la decesul victimei", a precizat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Autorul crimei a fost reținut la scurt timp și dus în fața instanței de judecată. În fața probelor administrate, magistrații i-au dat mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzația de omor. Inginerul pensionar riscă acum până la 20 de ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel