Un pas înainte în domeniul auto. Renault a dezvelit un nou model de autoturism electric-hidrogen
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Renault mizează pe puterea hidrogenului la următorul său model de autoturism lansat pe 19 mai. 

Renault a dat publicității noi detalii despre un concept de mașină hibrid electric-hidrogen, producătorul auto francez descriind tehnologia hidrogenului ca fiind „una dintre opțiunile de a face vehiculele electrice mai convenabile”. Designul Renault Scenic Vision include un motor cu hidrogen, motor electric, baterie, celulă de combustibil și un rezervor de hidrogen.

Rezervorul de 2,5 kilograme este situat în partea din față a vehiculului și, a transmis Renault, va dura aproximativ cinci minute pentru a fi umplut. Potrivit unui document publicat joi, care a subliniat avantajele conceptului, bateria de 40 de kilowați-oră a lui Scenic Vision este reciclabilă și va fi produsă la o instalație din Franța până în 2024, scrie CNBC

Viziunea 2030+ include propulsia pe hidrogen

Într-o declarație, Gilles Vidal, care este director de design al Renault, a explicat că modelul „prefigurează designul exterior al noului model Scénic 100% electric pentru 2024”. Compania a adăugat că grupul motopropulsor electric cu hidrogen este „parte a unei viziuni pe termen mai lung, dincolo de 2030”.

Ideea generală este că celula de combustibil cu hidrogen a lui Scenic Vision ar ajuta la extinderea autonomiei vehiculului în timpul călătoriilor mai lungi.

„În 2030 și mai departe, odată ce rețeaua de stații de hidrogen este suficient de mare, veți putea conduce până la 800 km fără să vă opriți să încărcați bateria”, a transmis Renault.

Descris de Agenția Internațională pentru Energie ca un „purtător de energie versatil”, hidrogenul are o gamă variată de aplicații și poate fi implementat într-o gamă largă de industrii.

Producţia modelelor AUDI A4, A5 şi A8 a fost suspendată

Conform AutoNews, compania cu sediul la Berlin a decis să suspende producţia modelelor menţionate din cauza crizei semiconductorilor, dar şi din cauza lockdown-urilor repetate din China, care afectează lanţurile de aprovizionare. 

De altfel, compania transmite că "aprovizionarea rămâne volatilă, astfel că pot apărea oricând schimbări". Modelele A6 şi A7 vor fi în continuare produse fără încetare. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel