Un parlamentar din SUA recunoaște că a mințit în CV. S-a dovedit că nu are deloc facultate și că nu a lucrat de fapt pe Wall Street
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa: Unsplash
Sursa: Unsplash
Congresmanul republican nou ales, George Santos, și-a cerut scuze după ce a recunoscut că a mințit în legătură cu educația și experiența sa profesională.    

Santos, care a fost ales în New York, a declarat pentru New York Post: „Păcatele mele de aici îmi decorează CV-ul. Îmi pare rău”, scrie BCC.

El a insistat că „nu este un infractor” și a spus că controversa nu îl va descuraja să-și îndeplinească mandatul de doi ani în Congres.

Acuzația a fost făcută pentru prima dată într-un raport al New York Times, săptămâna trecută.

La acea vreme, un avocat al lui Santos a răspuns la afirmațiile conform cărora a denaturat locul în care a urmat facultatea și presupusul său istoric de angajare, descriindu-le pe ambele drept „defăimătoare”.

El a spus în timpul campaniei sale că a lucrat la firmele de pe Wall Street Goldman Sachs și Citigroup.

Dar Santos a declarat pentru New York Post că „nu a lucrat niciodată direct” pentru nicio firmă, admițând că a fost o „alegere proastă a cuvintelor”.

Bărbatul de 34 de ani a spus că de fapt a lucrat la o companie numită Link Bridge, ca vicepreședinte, unde a făcut afaceri cu ambii giganți financiari.

De asemenea, a recunoscut că nu a mers la facultate, în ciuda faptului că a susținut anterior că a primit o diplomă de la Colegiul Baruch din New York în 2010.

"Nu am absolvit nicio institutie de invatamant superior. Îmi este rușine și îmi pare rău că mi-am decorat CV-ul", a spus el. "Sunt de acord că... facem lucruri stupide în viață."

Santos, care a fost ales în Congres la data de 8 noiembrie pentru a reprezenta o parte din Long Island și Queens, a smuls un loc care mergea, în mod tradițional, la democrați, în timp ce republicanii au „triumfat” în general cu o majoritate redusă în Camera Reprezentanților, camera inferioară a Congresului.

Adversarul său democrat, Robert Zimmerman, a postat pe Twitter că Santos trebuie să fie tras la răspundere de către Departamentul de Justiție pentru acțiunile sale.

Într-un tweet separat, el a sugerat, de asemenea, că domnul Santos ar trebui să „demisioneze și să candideze împotriva mea la o alegere specială” și să concureze mizând pe trecutul său real.

Domnul Santos a declarat pentru New York Post: „Am făcut campanie vorbind despre preocupările oamenilor, nu despre CV-ul meu... Intenționez să-mi țin promisiunile pe care le-am făcut în timpul campaniei”.

În situația de față, el urmează să depună jurământul pe 3 ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel