Un Papă hazliu: Ce glume a făcut Francisc în seara în care a fost ales
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Papa Francisc a dovedit că are un simț al umorului extrem de dezvoltat. Suveranul Pontif a a făcut mai multe glume la cina cu cardinalii, chiar în seara în care a fost ales liderul lumii catolice.

Spre surprinderea multor oficiali de la Vatican, Jorge Bergoglio a fost ales miercuri liderul lumii catolice, spune purtătorul de cuvânt Federico Lombardi, care a povestit și câteva întâmplări din culisele serii istorice, scrie rtv.net.

Noul papă a refuzat maşina oficială cu plăcuţa de înmatriculare „Vatican 1” şi a preferat să ia autobuzul cu ceilalţi cardinali, care tocmai îl aleseseră.

„Când a ajuns ultimul autobuz, ghici cine a coborât? Papa Francisc. Cred că i-a spus şoferului <E în regulă. Merg cu băieţii>”, a povestit Tim Dolan, cardinalul de New York.

Mai târziu, la cină, papa Francisc a stârnit râsetele tuturor când le-a spus cardinalilor: „Dumnezeu să vă ierte pentru ce aţi făcut”, referindu-se la alegerea sa.

Dolan a povestit, de asemenea, că papa a refuzat să stea pe o platformă ridicată, dedicată special suveranului pontif, şi a ales un loc obişnuit, alături de cardinali.

Papa le-a mai spus că, după atâtea întâlniri şi după conclav, „o să dorm bine la noapte şi am impresia că la fel veţi face şi voi”.

El s-a întors la hotelul bisericesc în care a stat cazat înainte de alegeri şi a insistat să plătească nota.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel