Un pahar cu apă, pus în cuptorul cu microunde, îți va salva aparatul electrocasnic: un secret pe care nu l-ai știut
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Un pahar cu apă, pus în cuptorul cu microunde îți va salva aparatul electrocasnic, un secret pe care nu l-ai ștut. Sursa foto: freepik.com
Un pahar cu apă, pus în cuptorul cu microunde îți va salva aparatul electrocasnic, un secret pe care nu l-ai ștut. Sursa foto: freepik.com
Adesea cuptorul cu microunde nu mai funcționează și nu-ți poți da seama care este cauza defecțiunilor.  

Dar există modalități neașteptate, care pot salva cuptorul cu microunde de unele defecțiuni. Un pahar cu apă în cuptorul cu microunde va salva acest aparat.

Când folosesc cuptor cu microunde, puține persoane au grijă de dispozitiv, astfel ca acesta să funcționeze mai mulți ani. Nu strică să te gândești la asta, deoarece modul în care ne tratezi aparatele electrocasnice determină perioada în care te vor servi.

Sunt câteva secrete pe trebui să le cunoști, deoarece îți vor salva cuptorul cu microunde de unele defecțiuni.

Detartrează capul de duș și crește presiunea apei fără a chema instalatorul. Iată cum

De exemplu, un pahar cu apă, pus în cuptorul cu microunde, ți-ar putea fi de ajutor pentru evitarea unor defecțiuni. Acest pahar trebuie introdus în cuptorul cu microunde ori de câte ori dorești să încălzești o cantitate mică de alimente, cu o greutate mai mică de 100 de grame.

Cert este că un cuptor cu microunde are o limită inferioară a cantității de alimente pe care o poate încălzi. În cea mai mare parte, această cantitate trebuie să fie mai mare de 100 de grame.

Dacă încălzești, în mod constant, o cantitate de mâncare mai mică decât 100 de grame, atunci undele dispozitivului vor deteriora aparatul. Drept urmare, aceste unde pot deteriora magnetronul, o piesă scumpă a cuptorului cu microunde, fără de care aparatul nu putea funcționa.

Podeaua va fi strălucitoare și fără urme cu un remediu simplu: este cu adevărat uimitor

Prin urmare, dacă trebuie să încălzești doar două chiftele sau un sandviș, este mai bine să pui și un un recipient cu apă în cuptorul cu microunde. 

În plus, dacă nu este curățat corespunzător, cuptorul cu microunde poate fi nociv pentru sănătate. Deoarece este un aparat electrocasnic, care se folosește zilnic, este important să se elimine toate reziduurile de murdărie acumulate.

Astăzi cuptorul cu microunde este folosit pentru gătit, dezghețare sau pur și simplu pentru reîncălzirea alimentelor. Este esențial să urmezi aceste metode rapide și ușoare pentru a-l curăța corect.

Detartrant natural sau loțiune pentru păr: 4 utilizări ale mușețelului la care nu te-ai gândit

Curăță cuptorul cu microunde cu apă cu lămâie. Printre remediile tradiționale și utile pentru curățarea cuptorului cu microunde se numără apa cu lămâie. 

Stoarce o lămâie într-un recipient plin cu apă. De asemenea, poți adăuga puțin bicarbonat de sodiu și o crenguță de pătrunjel în apă. Recipientul se pune în cuptorul cu microunde, care se pornește la viteză maximă pentru 5 minute. 

Toate reziduurile de alimente uscate vor fi eliminate complet din cuptorul cu microunde. Acesta este un remediu ușor, gratuit și eficient.

Folosește oțet pentru a îndepărta murdăria din cuptorul cu microunde. Oțetul are proprietăți excelente de lustruire și degresare, deci este perfect și pentru curățarea cuptorului cu microunde. Pur și simplu adaugă o lingură de oțet alb într-un vas plin cu apă și lăsă-l în cuptorul cu microunde pentru câteva minute.

În acest fel, urmele de murdărie din cuptorul cu microunde vor fi eliminate ușor. Va trebuie să le ștergi cu o cârpă umedă. Aceasta este o soluție optimă pentru curățarea pereților cuptorului cu microunde.

Șapte utilizări neobișnuite ale scorțișoarei. Cum se folosește condimentul, care te scapă de molii în câteva minute

Dacă preferi să utilizezi un alt remediu pentru curățarea cuptorului cu microunde, poți opta pentru bicarbonatul de sodiu. În acest caz, pur și simplu, pune puțin bicarbonat pe un burete umed și freacă petele de murdărie. După această operație, clătește bine buretele și  trece-l de mai multe ori peste suprafețele cuptorului cu microunde.

În general, pe lângă utilizarea acestor remedii ușoare de curățare, poți încerca și  preveniții parțial murdăria. De exemplu, acoperă mereu mâncarea, atunci când o încălzești în cuptorul cu microunde. Astfel vei evita stropii de sos și ulei din interior. Un alt sfat este să lași întotdeauna ușa cuptorului cu microunde puțin deschisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel