Un oraş din Elveţia oferă 50.000 euro celor care vor să se mute acolo. Care sunt condiţiile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Robert  Stokoe, pexels
Fotografie de la Robert Stokoe, pexels
Cei care aleg să se mute într-un mic oraş din Elveţia pot primi 50.000 euro de la autorităţile locale. Există, însă, câteva condiţii, iar nerespectarea acestora poate duce la returnarea banilor. 

Oraşul elveţian Albinen, localizat în cantonul Valais, oferă familiilor care vin să locuiască aici 50.000 euro. Frumoasa aşezare este la 1300 metri deasupra nivelului mării şi oferă privelişti uluitoare spre vârfurile Alpilor înzăpeziţi. 

Autorităţile locale au decis să recurgă la aceste măsuri după ce localitatea s-a confruntat cu o scădere demografică majoră. La finalul anului 2020, doar 243 de persoane mai locuiau în această zonă. 

Deşi este la doar 35 de minute cu maşina de Sion, capitala cantonului, şi de Visp, oraş industrial, Albinen s-a golit din cauza unei lipse acute de locuri de muncă. 

Autorităţile locale vor, însă, să readucă la viaţă zona, aşa că oferă familiilor 25.000 de franci elveţieni per adult şi 10.000 de franci elveţieni per copil. Astfel, o familie de trei persoane va putea primi 60.000 de franci elveţieni, adică aproximativ 60.000 euro. 

Care sunt condiţiile 

 

Pentru că scopul proiectului este de a creşte populaţia din oraş, autorităţile au pus şi câteva condiţii pentru a acorda aceste sume de bani. Astfel, solicitanţii trebuie să fie sub vârsta de 45 de ani şi trebuie să fie cetăţeni elveţieni cu permis de rezidenţă tip C. 

Cetăţenii unui stat membru UE sau parte din Asociaţia Ţărilor Europene cu Liber Schimb, ori din SUA sau Canada, pot obţine acest permis după 5 ani de locuit în Elveţia. Cetăţenii din alte ţări, inclusiv britanicii, trebuie să locuiască în Elveţia minimum 10 ani pentru a obţine acest permis. 

O altă condiţie este cumpărarea unei case evaluate la cel puţin 200.000 de franci elveţieni, iar apoi trebuie să locuieşti în Albinen pentru 10 ani. Dacă pleci mai devreme de acest termen limită din oraş, va trebui să dai banii înapoi. 

Preşedintele municipalităţii, Beat Jostin, a declarat că Albinen este caracterizat prin linişte, privelişti spectaculoase, o calitate a aerului ridicată, şi multe ore de soare pe tot parcrusul anului. 

"Complexurile rezidenţiale majore, deţinute de grupuri de investitori, ies clar din discuţie. Cei care se mută de aici mai devreme de 10 ani trebuie să dea banii înapoi", a declarat el, citat de Daily Mail

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel