România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 08 noi 2019 / 23:22
Un oraş american nu va mai avea un bulevard care poartă numele lui Martin Luther King
Locuitorii metropolei americane Kansas City au votat pentru ca un bulevard să nu mai poarte numele celebrului activist pentru drepturile civile Martin Luther King, a informat presa locală, citată de AFP, scrie Agerpres. 

Circa 70% dintre persoanele care s-au pronunţat în cadrul unei consultări marţi au optat pentru această arteră lungă de 16 kilometri să revină la numele său anterior, "Paseo".

Kansas City, cel mai mare oraş din statul american Missouri, situat la graniţa cu Kansas, era unul dintre singurele oraşe americane care nu avea o stradă care să poarte numele celebrului activist pentru drepturile civile.

Prin urmare, consiliul municipal a decis în luna ianuarie să redenumească "Paseo" cu numele de Martin Luther King.

Măsura nu a fost însă apreciată de o importantă parte a populaţiei care, deşi este de părere că oraşul ar trebui să aducă un omagiu emblematicului pastor, a preferat să păstreze numele bulevardului istoric.

Grupaţi într-o asociaţie denumită "Save The Paseo", aceşti locuitori s-au organizat în număr suficient de mare pentru a obţine organizarea unei consultări populare, care le-a adus de altfel şi o victorie.

"Paseo" nu va mai păstra numele lui Martin Luther King decât nouă luni.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro