Un ONG oferă timp de siestă angajaților pe perioada valului de căldură
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
O organizație britanică non-guvernamentală oferă angajaților săi timp de siestă pe perioada valului de căldură. 

Cea mai mare organizație de caritate din Marea Britanie le oferă unora dintre angajații săi ore de lucru flexibile pentru a face față căldurii excepționale. Personalului și voluntarilor li se vor acordă pauze mai lungi de după-amiază la Ham House de la National Trust din Richmond, Surrey, timp în care angajații pot face o siestă, scrie Euronews

Sediul s-a închis din cauza temperaturilor de peste 40°C

Temperaturile insuportabile care depășeau 40°C au făcut ca sediul să se închidă pentru prima dată în istoria sa în 2019. Multe alte proprietăți ale Trust vor fi monitorizate pentru temperaturi extreme și ar putea fi forțate să se închidă în perioadele de vârf în timpul viitoarelor valuri de căldură britanice.

Ham House este o proprietate din secolul al XVII-lea care se învecinează cu râul Tamisa și a fost folosită ca locație de filmare pentru Downton Abbey și videoclipurile Spice Girls.

Clădirile vechi nu sunt adaptate schimbărilor climatice

La fel ca multe structuri vechi britanice, arhitectura existentă aici nu este compatibilă cu schimbările climatice. Clădirea a fost construită cu ferestre mari și o fațadă orientată spre soare pentru a produce „încălzire pasivă” în timpul iernilor geroase. De atunci s-au schimbat multe, temperaturile de vară din Europa continentală au depășit recordurile din toate timpurile, iar Marea Britanie nu a rămas în urmă. Iulie 2020 a fost cea de-a cincea cea mai caldă lună înregistrată.

Temperaturile înregistrate în urmă cu doi ani la Ham House ajungeau la 40°C, dar multe dintre camerele clădirii au înregistrat temperaturi de 50°C.

O continuare a trendului de încălzire va face din ce în ce mai dificilă vizitarea și lucrul în aceste spații, deoarece angajații stau cu mult peste temperaturile „ideale” de vizitare de 21°C. Din acest motiv, angajaților li se va oferi ocazia de a lua pauze de prânz prelungite pentru a evita căldura maximă la jumătatea zilei.

Acest lucru a fost denumit de unele publicații „stilul de muncă cu siestă” care este specific în regiunile mediteraneene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel