Un om fără adăpost a predat Poliției 20.000 de lei găsiți într-un coș de gunoi
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ de Matthis Volquardsen de la Pexels
Foto ilustrativ de Matthis Volquardsen de la Pexels
Un om fără adăpost a predat Poliției 20.000 de lei. Bărbatul a găsit banii într-un coș de gunoi din municipiul Botoșani.

Un bărbat de 53 de ani, din comuna Hănești, a predat Poliției 20.000 de lei pe care i-a găsit, marți, într-un container de depozitare a deșeurilor menajere, din zona Pacea, municipiul Botoșani.

Anunțul a fost făcut a vineri, de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Delia Nenișcu, care a precizat că bărbatul este o persoană fără adăpost.

Un astfel de comportament este lăudabil. În momentul în care a intrat în posesia banilor, s-a deplasat în cel mai scurt timp la sediul Poliției. Reamintim că însușirea bunului găsit reprezintă infracțiune dacă bunul nu este predat poliției în termen de 10 zile și se pedepsește cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amendă", a precizat Nenișcu, potrivit stiri.botosani.ro.

Superstiții: Găsești bani pe stradă. Ce faci?

Numerologul Mihai Voropchievici a prezentat anul trecut, la Antena 3, legătura dintre superstiții și belșugul din casă sau cum trebuie să se comporte cei care sunt superstițioși pentru a se feri de necazuri.

„Avem 2 în 1. O dată ne legăm de superstiții și a doua oară de bunăstarea familiei și tot ce implică, că nu e nepărat să fie vorba doar despre bani. Când vine vorba de superstiții, automat vor exista și contestatari. (...) Nu dau bani luni, e o superstiție, da? Că așa spunem, dacă dai bani de luni, dai toată săptămâna. Nu dau bani pe întâi, că iar dau toată luna și e și mai rău, că e cu bătaie mai lungă.

Mai este varianta, mergând pe stradă, se întâmplă să găsești un bănuț. Sunt persoane care nu îl vor putea ridica, chiar dacă este de 50 de bani. De ce? Pentru că au unghiile prea lungi și nu pot să îl ia. Pentru doamne. Pentru domni, eu am învățat de la o bătrână. Mi-a spus: mamă, dacă vezi că este cu banul în sus e bine. Ăla îți va aduce bani. Dacă e cu stema, îl întorci cu banul în sus, îl lași să ia contact cu pământul și apoi poți să îl iei. Dar nu stai toată ziua să găsești bani pe stradă. Dar bănuții găsiți pe stradă trebuie luați. Îi luați, îi puneți într-un loc acasă și îi lăsați acolo. Dacă îi găsești pe ăștia cu 5, să fii sigur că este o sursă de noroc. Din superstiție, îți vor aduce bani. 5 e simbolul banului.", spunea, în 2020, Mihai Voropchievici. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel