Un oficial de la Pentagon sugerează că o navă-mamă extraterestră ar putea fi în Sistemul Solar: Eliberează sonde mici care pot studia Pământul
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
O navă-mamă extraterestră care pândește în sistemul nostru solar ar putea să ne urmărească cu ajutorul unor sonde minuscule, sugerează un oficial al Pentagonului.

O lucrare scrisă de un om de știință de la Harvard și șeful biroului OZN al Pentagonului a ridicat ideea că o navă-mamă extraterestră ar putea fi în sistemul solar și ar putea trimite sonde minuscule numite „semințe de păpădie” pentru a explora planetele din interior, conform Live Science.

Într-un proiect al unei cercetări, cei doi au spus că este posibil ca o navă spațială extraterestră să se afle în sistemul nostru solar, explorând regiunea prin intermediul „semințelor de păpădie” – nave spațiale mici care pot aduna și trimite înapoi informații, similar modului în care oamenii trimit nave spațiale pentru a explora alte planete.

Avi Loeb, astronom la Universitatea Harvard, și Sean M. Kirkpatrick, directorul Biroului de Rezolvare a Anomaliilor pe toate domeniile (AARO) al Pentagonului – înființat în iulie 2022 de Departamentul Apărării (DoD) pentru a detecta și studia „obiecte de interes” — a lansat proiectul, Constrângeri fizice asupra fenomenelor aeriene neidentificate, pe 7 martie. Nu este un document oficial al Pentagonului, dar a fost realizat în parteneriat cu DoD. Nu a fost revizuit de către colegi.

Loeb este cunoscut pentru cercetările sale despre Oumuamua – un obiect interstelar ciudat, venit de dincolo de sistemul solar. Astronomii au detectat pentru prima dată obiectul în formă de trabuc în 2017 și inițial au crezut că este o cometă. Cu toate acestea, forma sa alungită, lipsa coamei și faptul că se afla la depărtare de soare au ridicat semne de întrebare cu privire la teoria cometei. Loeb a sugerat în schimb că ‘Oumuamua era o navă spațială extraterestră.

Această coincidență l-a inspirat „să ia în considerare posibilitatea ca un obiect interstelar care eliberează multe sonde mici în timpul trecerii sale pe lângă Pământ, construcții operaționale nu prea diferite de misiunile NASA”, a spus Loeb pentru Live Science într-un e-mail. „Aceste „semințe de păpădie”... ar putea fi separate de ambarcațiunea părinte prin forța gravitațională a mareelor Soarelui sau printr-o capacitate de manevră.”

Pentagonul, tot mai interesat de obiectele zburătoare neidentificate

În proiectul de lucrare, Loeb și Kirkpatrick au analizat fenomenele anomale neidentificate. Autorii sugerează că sondele ar putea ajunge pe Pământ pentru a-l explora fără a fi detectate de astronomi, deoarece ar fi probabil prea mici pentru a reflecta suficientă lumina solară pentru ca telescoapele să le detecteze.

„Echipate cu un raport mare suprafață/masă al unei parașute, „semințele de păpădie” tehnologice ar putea încetini când intră în atmosfera Pământului pentru a evita arderea și apoi își vor urmări obiectivele oriunde aterizează”, au scris ei.

Extratereștrii ar dori probabil să exploreze planete stâncoase cu o atmosferă în sistemul solar, spun autorii. Astfel, de la distanță, Venus, Pământul și Marte ar arăta toate atrăgător, Pământul fiind de cel mai de interes, deoarece dispune de apă lichidă. 

Pentagonul a avut un interes major în studierea obiectelor neidentificate deasupra spațiului aerian al SUA în 2022. De la înființarea AARO vara trecută, biroul a deschis peste 360 de noi investigații asupra presupuselor întâlniri cu obiecte zburătoare neidentificate raportate de personalul militar american. Aproximativ jumătate dintre acestea au fost explicate ca „baloane sau entități asemănătoare baloanelor”, în timp ce fenomenele celelalte nu dispun de date suficiente pentru a exista o certitudine cu privire la ele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel