"Peştele se încadrează în alimentaţia sănătoasă pentru că reprezintă o sursă de proteine de bună calitate, cu o valoare nutritivă mare şi un profil echilibrat de grăsimi. Trebuie să ne gandim și ce tip de pește consumăm, în ce cantitate. Este esenţial să acordăm o atenţie sporită sursei de provenienţă a peştelui – ar trebui să consumăm pește de captură şi nu de cultură, pescuit în ape cât mai nepoluate ( ex: sardine, macrou, hering, biban sau păstrăv, somon de Atlantic sau şalău).
Porţia de pește nu trebuie să depăşească cantitatea recomandată de proteine pentru o masă, în general nu este bine să consumăm mai mult de 200 de g de pește la o masă (unii bărbaţi care practică antrenamente intense de culturism pot consuma o cantitate mai mare, în anumite perioade ale antrenamentului lor)", a explicat Cori Grămescu pe cori.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Pască pufoasă fără aluat
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Cățelul tău are căpușe? Află cum le poți îndepărta în siguranță