Un nou virus atacă telefoanele românilor. Telekom avertizează: „Un malware circulă printr-un sms cu un link”
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 02 mai, 13:55
WhatsApp
Telekom își avertizează clienții cu privire la atacurile cibernetice care au loc în această perioadă.

Rețeaua a trimis un sms clienților săi prin care îi informează cu privire la un malware care circulă printr-un sms cu un link.

NU ACCESAȚI ACEL LINK, întrucât poate declanșa un malware care va prelua controlul mesageriei.

”Un nou malware afecteaza in prezent telefoanele mobile si circula printr-un SMS continand un link la accesarea caruia este preluat controlul aplicatiei de mesagerie a telefonului, ceea ce iti poate genera costuri suplimentare semnificative. Verifica pagina https://mobile.telekom.ro/informare-practici-frauduloase/ pentru a afla ce ai de facut sa fii in siguranta. Echipa Telekom Mobile!”, este mesajul trimis de Telekom utilizatorilor din rețea.

VEZI ȘI: Un site îți poate spune dacă ești și tu victima hackerilor ruși. Poți verifica dacă ți-au compromis numărul de telefon sau adresa de email

G Ad:

Avertismentul Telekom

„Atenție la atacurile prin SMS!În ultimele zile, a fost semnalată o nouă campanie de Smishing (FluBot). Vă recomandăm să nu accesați link-urile primite din surse necunoscute prin SMS/MMS, să acordați atenție aplicațiilor pe care urmează să le instalați pe telefonul mobil, precum și drepturilor acordate acestora și să parcurgeți informațiile puse la dispoziție de Directoratul Național de Securitate Cibernatică (DNSC)

• Vă recomandăm să parcurgeți cu atenție mesajele pe care le primiți de la destinatari necunoscuți și să nu deschideți linkurile incluse în text.

• Dacă ați primit un astfel de mesaj, vă recomandăm să-l ștergeți imediat.

• Protejați-vă datele și dispozitivele, nu furnizați informații confidențiale persoanelor necunoscute, indiferent de forma prin care vă sunt solicitate – telefonic sau prin mesaje scrise.

• Nu contactați numere necunoscute, cu atenție sporită asupra numerelor internaționale.

• Nu accesați linkuri sau pagini web care imită identitatea vizuală a unor organizații cunoscute.Vezi câteva exemple de moduri prin care poți fi păcălit:

• Ai câștigat un premiu, dar site-ul nu este telekom.ro și nu există afiliere cu Telekom Romania Mobile.

• Ești invitat să completezi un formular cu datele personale pe unul dintre site-urile pentru care nu există afiliere cu Telekom Romania Mobile.

• Sunt publicate comentarii false cu imagini de pe internet, pentru a-ți inspira încredere.

• Ți se promite livrarea premiilor în schimbul unor bani și la prețuri nerealiste.

• Menționează cuvintele „Termeni și Condiții” fără ca pagina din site să fie disponibilă.• Îți oferă informații menite să-ți câștige încrederea (de exemplu, livrarea DHL).”, a avertizat compania pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro