Data publicării:

Un nou vaccin antigripal, cu doză mai puternică. Lidija Milicevic, Sanofi: Un răspuns imunologic adecvat necesită o doză mai mare de antigen

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Fotografie de la Polina Tankilevitch, Pexels
Fotografie de la Polina Tankilevitch, Pexels
Lidija Milicevic, General Manager Vaccines Sanofi, a anunţat un nou vaccin antigripal, mai puternic, pentru o categorie de pacienţi. 

"Ne-am pregătit şi am preluat un fel de responsabilitate şi am încercat să anticipăm care va fi necesarul de vaccinuri pentru sezonul care urmează, şi suntem absolut pregătiţi. 

Ceea ce pentru noi este important este şi faptul că vom lansa un nou vaccin antigripal, cu doză ridicată, dedicat grupului 65+, deci vârstnicilor, care au nevoie de un nivel de antigen mai ridicat. În anticiparea necesarului, ne-am pregătit şi am prioritizat România ca o ţară foarte importantă pentru noi, pentru a face disponibil şi acest vaccin pe piaţa din România. 

Ponderea prevenţiei trebuie să crească, iar imunizarea prin vaccinare este o cale eficientă, sigură, la îndemână, pentru a evita bolile infecţioase. De asta suntem mereu pregătiţi pentru sezonul gripal care urmează", a declarat Lidija Milicevic, General Manager Vaccines Sanofi, în cadrul dezbaterii "Vaccinul, cel mai puternic stimulent al imunității", organizată de DC MEDIA GROUP. 

Unde va putea fi administrat vaccinul cu doză ridicată şi de când 

"Vaccinul cu doză ridicată a demonstrat în 11 sezoane consecutive, cât a fost cercetată eficienţa lui, o superioritate. În concluzie, este un vaccin care ar trebui recomandat pacienţilor peste 65 de ani, şi la cei sănătoşi, dar şi la cei cu boli cronice. Imunitatea lor e scăzută şi un răspuns imunologic adecvat necesită o doză mai mare de antigen. 

Acest vaccin va putea fi achiziţionat şi administrat în farmacie. Să vedem din nou legea secundară şi toate normele care vor fi stabilite, sperăm să avem vaccinul în compensare. Locul de vaccinare al vaccinurilor din compensare este medicul de familie, dar, de ce nu, dacă avem deja vaccinarea în farmacie, persoanele care au încredere în farmacist pot fi vaccinate şi cu acest vaccin, care va fi disponibil. 

În 2022, a fost primul an în care vaccinurile din sistemul public, dar şi din piaţa privată, au ajuns în prima jumătate a lunii septembrie. Deci primul an în care vaccinurile au ajuns foarte devreme. Anticipările noastre sunt că şi în sezonul care urmează începutul lunii septembrie ar fi perioada cea mai de preferat pentru a avea vaccinul în farmacie. Dar trebuie să menţionez că, oficial, vaccinarea antigripală începe din luna octombrie", a mai spus Milicevic. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel