Un nou scandal explodează la TVR. Marina Almășan a depus plângere penală pentru „hărțuire” împotriva conducerii. Cum s-ar fi dorit compromiterea realizatoarei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cunoscuta prezentatoare Marina Almășan acuză directorul TVR 2 de hărțuire la locul de muncă și povestește un incident grav petrecut la TVR.

Marina Almășan a realizat la TVR o emisiune cu buget zero, în contextul în care TVR nu se confruntă cu cea mai bună situație financiară. Doar că, potrivit acesteia, emisiunea a fost boicotată de conducerea TVR 2 pe motive comerciale și de publicitate în ciuda faptului că exista un contract în acest sens. 

Marina Almășan spune că se dorește compromiterea ei și a depus o plângere penală pentru „hărțuire la locul de muncă”.

Redăm mesajul integral postat de Marina Almășan pe Facebook în care povestește cu lux de amănunte incidentul. Ulterior celebra prezentatoare a revenit cu un mesaj în care a afirmat că a fost sunată de colegi care s-au lovit de incidente similare dar nu au ropostat pentru a nu-și pierde emisiunile.

„Azi nu încep cu un mesaj pozitiv, ci cu unul grav. Sunt avertizor public si orice referire la disfuncționalitațile în cadrul unor instituții publice, legate de proasta gestiune a banului public, nouă, avertizorilor publici, ni se permite. In același timp, sunt angajatul unei instituții serioase, care respectă legea și de aceea nu-mi doresc decât să fac același lucru. Să nu-mi bat joc de banul public si să nu încalc legi. Prin urmare, prin această postare vreau să cer un sfat experților în publicitate care citesc aceste rânduri : unde greșesc? În ideea de a proteja banul public și de a mai face ÎNCĂ o emisiune cu buget zero, am găsit deschidere și ajutor, pentru ultima ediție a emisiunii noastre, la Complexul Băile Govora, a carui conducere mai colaborase cu emisiunile mele acum mulți ani, rămânând extrem de mulțumită de acea colaborare. În virtutea ei, au spus DA fără rezerve la solicitarea mea de a ne ajuta și de această dată. Așadar, în baza contractului ulterior negociat cu Direcția Comercială a TVR, Hotelul Palace - o frumoasă clădire de patrimoniu, de peste 100 de ani, se obliga să ne ofere locațiile pentru filmare , cazarea timp de doua nopți a întregii echipe, cele trei mese pe zi ( pentru a nu consuma niciun leu de diurnă, de la TVR), plus orice alt sprijin logistic necesar filmărilor. Ca să nu mai vorbim că minunatul manager Violeta Nițescu și-a depășit cu mult obligațiile contractuale, oferindu-ne “ din partea casei” și transportul dus-întors al echipei , pe care TVR nu avea cum să-l rezolve.

Mai mult, doamna manager ne-a ajutat și cu aducerea în emisiune a unor invitați inediți - meșteri populari și rapsozi din zona Vâlcei, suportând domnia sa toate costurile aferente. Ieri, înainte de predarea casetei spre difuzarea de azi, doamna director TVR2, împotriva căreia am deja depusă o plângere penală pentru hărțuire la locul de muncă ( Ruxandra Tuchel) , a stârnit mare vânzoleală în TVR. Bref, nu intru in detalii. Sunt treburi interne. Mi s-a trimis un mail oficial prin care mi se solicita eliminarea din emisiune a filmărilor din locațiile hotelului , pe motiv că ele ar reprezenta o publicitate indirectă la adresa hotelului ( deși acestea erau prevăzute in contract și nu conțineau niciun element publicitar, ci doar niște prezentări făcute de noi pe o băncuță in Recepție, pe scările Hotelului, la o masă în Restaurant, sau în fața unor oale din bucătărie), eliminarea unora din cele câteva menționări verbale, făcute de mine, ale locului în care filmam, eliminarea din genericul de final până și a numelui doamnei Violeta Nițescu, căreia îi mulțumeam, în calitate de persoană fizică, pentru întregul sprijin, motivând că numele resprezintă o reclamă la hotel.

2. -imagine fara descriere- (marina_almasan_dcnews_1_20845800.jpg)

Parte din solicitarile Canalului editorul de imagine le-a rezolvat, ciopârțind , în miez de noapte, filmarea. Era păcat să nu fie difuzata emisiunea, după tot acest efort, și al nostru și al celor de la Govora! Parte din solicitari - cele absurde, în opinia mea - nu au avut cum să mai fie remediate și mi le-am asumat. M-ar ajuta mult parerea unor specialiști în televiziune și în publicitate. Personal, continui să cred că, iată, sunt printre extrem de puținii producători care demonstrează că se pot face programe fără a se toca banul public, că notorietatea și credibilitatea mea reușesc sa atragă companii de prestigiu, care-și asociază numele cu cel al programelor semnate de mine. Desigur că, prin astfel de atitudini ( avocații mei le definesc ca fiind încadrate cu claritate în categoria “hărțuire la locul de muncă”) , se dorește compromiterea mea și a instutiției noastre.

Nu este prima oară când, din cauza unor astfel de specimene, companii cu care am colaborat timp de decenii, au ajuns să întoarcă spatele TVR-ului. Sunt avertizor public, așadar, și în plus, sunt dezamăgită că, în loc să aprecieze eforturile mele și ale echipei pe care o conduc, de a face lucruri deosebite, șeful ierarhic mă întreabă : “De ce n-ați filmat în curtea TVR?”. No comment!”, a transmis Marina Almășan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel