Un nou scandal de doping în patinaj. Laura Barquero, Spania, a picat testul
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 22 feb 2022, 20:07
WhatsApp
Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres
Patinajul artistic din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing are un nou caz de doping, de data aceasta fiind vorba de o concurentă din partea Spaniei. 

Patinatoarea spaniolă Laura Barquero a fost testată pozitiv pentru o substanță interzisă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, potrivit Agenției Internaționale de Testare citate de BBC. ITA a transmis faptul că un eșantion prelevat pe 18 februarie conținea un metabolit al clostebolului, care se află pe lista interzisă a Agenției Mondiale Anti-Doping.

Barquero a fost testată în timpul programului scurt de patinaj în perechi de la Beijing.

"Sportiva a fost informată. Are dreptul să solicite analiza probei B. Problema va fi trimisă ulterior diviziei antidoping a Curții de Arbitraj pentru Sport (CAS) pentru a se judeca în conformitate cu regulile antidoping ale CIO (Comitetul Olimpic Internațional) aplicabile Jocurilor Olimpice de la Beijing 2022. Luând în considerare cazul în derulare, nu vor mai exista comentarii în cursul procedurii în curs", a transmis ITA.

Valieva a performat în ciuda testului pozitiv

Tânăra de 20 de ani, alături de partenerul său, Maurizio Zandron, a terminat pe locul 11 ​​la evenimentul de patinaj în perechi de la Jocurile de la Beijing.

Este al patrulea test pozitiv de la Jocurile, care au fost dominate de cazul rusoaicei Kamila Valieva, o sportivă în vârstă de 15 ani.

Valievei i sa permis să concureze la Beijing, în ciuda faptului că a fost testată pozitiv pentru trimetazidină, medicament interzis pentru angină, înainte de Jocurile Olimpice de iarnă.

Tratamentul primit de Kamila Valieva de la stafful său

Kamila Valieva devine ca de afiș pentru o gravă problemă a lumii sportului: dopingul. Însă, s-ar putea ca acest fapt să fie doar vârful unui iceberg care implică exploatare, abuz emoțional și aviditatea pentru gloria trăită de o serie de adulți prin ea. 

A fost „înfricoșător” să vadă cât de „rece” a fost tratată sportiva de antrenoarea ei rusă după mai multe căzături în numărul ei de patinaj artistic de joi, spune președintele Comitetului Olimpic Internațional Thomas Bach. Valieva, împovărată de un scandal de dopaj și de întrebări legate de permisiunea să concureze, a făcut multe greșeli în numărul performat în proba la liber. 

Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?