Un nou moștenitor Romanov s-a născut la Moscova. Marele Duce George Mihailovici al Rusiei are un fiu
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Un moștenitor al familiei Romanov s-a născut la Moscova. 

Astăzi, prințul Alexander Georgievich Romanov s-a născut la Moscova. A fost numit Alexandru în onoarea Sfântului Alexandru Nevski. Micul prinț este primul copil al Marelui Duce George Mihailovici al Rusiei și al Prințesei Victoria Romanovna Romanov, cei doi căsătorindu-se în 2021. Bunica lui Alexandru, Marea Ducesă Maria Vladimirovna a Rusiei, a emis un comunicat oficial care să marcheze ocazia fericită din familia cu sânge imperial. 

Comunicatul Marei Ducese Maria a Rusiei

”Prin harul lui Dumnezeu

Noi

Marea Ducesă Maria a Rusiei

Șeful Casei Imperiale Ruse

Fac un anunț tuturor

La 21 octombrie 2022, nora noastră, Alteța Sa Serenă Principesa Victoria Romanovna, soția fiului nostru și moștenitorul Alteței Sale Imperiale Țesareviciul și Marele Duce George al Rusiei, a născut un fiu, nepotul nostru, căruia i s-a dat numele Alexandru.

Întâmpinând acest nou membru al Familiei Noastre ca un semn al harului lui Dumnezeu, îi rog pe toți compatrioții noștri să aducă rugăciuni fierbinți Atotputernicului pentru sănătatea și bunăstarea nou-născutului. În conformitate cu Legea noastră actuală a familiei și cu Legea familiei din 14/27 septembrie 2020, nepotul nostru se va numi Alteța Sa Prințul Alexander Georgievich.

A.S.I. MAREA DUCESA MARIA A RUSIEI”

Familie cu sânge imperial

Prințul Alexander Romanoff este un stră-stră-stră-strănepot al împăratului Alexandru al II-lea al Rusiei și un stră-stră-strănepot al împăratului german Wilhelm al II-lea. George s-a născut la Madrid în 1981, ca singurul fiu al Prințului Franz Wilhelm al Prusiei și a Maria Vladimirovna, Mare Ducesă a Rusiei. Mama sa este singurul copil și moștenitor al lui Vladimir Kirillovici, Mare Duce al Rusiei. Bunicii paterni au fost Prințul Karl Franz al Prusiei și Prințesa Henriette de Schönaich-Carolath. George a primit titlul de Mare Duce al Rusiei de la bunicul matern.

Principesa Victoria Romanov este la origine o scriitoare italiană, iar numele său inițial era Rebecca Virginia Bettarini. Actuala Ducesă este femeie de afaceri și un filantrop. Fiica unui diplomat italian, a crescut la Paris, Veneția, Bagdad și Roma.

Cei doi s-au căsătorit la Sankt Petersburg pe 24 Septembrie 2021.

Execuția Romanovilor - dispariția ultimului țar al Rusiei

Dinastia Romanov a fost a doua dinastie, după dinastia Rurik, și ultima dinastie imperială a Rusiei care a domnit din 1613 până în 1917. Din 1762 până la Revoluția din februarie din 1917, Imperiul Rus a fost condus de cinci generații din linia Casei de Oldenburg descendenți ai căsătoriilor dintre Marile Ducese Romanov și Duci de Holstein-Gottorp. Oficial această linie este numită Romanov, deși unii genealogi uneori o numesc Holstein-Gottorp-Romanov. Cei șase reprezentanți țar ai liniei Holstein-Gottorp-Romanov au fost: Pavel (1796–1801), Alexandru I (1801–1825), Nicolae I (1825–55), Alexandru al II-lea (1855–81), Alexandru al III-lea (1881–94) și Nicolae al II-lea (1894–1917).

Revoluția din Februarie 1917 a dus la adbicarea lui Nicolae al II-lea în favoarea fratelui său Marele Duce Mihail Alexandrovici. Acesta din urmă a refuzat să accepte autoritatea imperială care delega guvernul provizoriu în așteptarea unui viitor referendum. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel