Un nou format de dezbatere electorală, în România. Ana Maria Păcuraru, detalii din culise despre „Tu decizi“
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Facebook @Ana Maria Păcuraru
FOTO: Facebook @Ana Maria Păcuraru
”Tu decizi - confruntarea candidaților” va fi un format de dezbatere electorală care va începe de săptămâna viitoare, pe Realitatea Plus și Realitatea.Net.

Ne apropiem cu pași repezi de alegerile prezidențiale, motiv pentru care este nevoie de o expunere mai vizibilă a candidaților în cursa pentru Palatul Cotroceni. În acest sens, Ana Maria Păcuraru va realiza emisiunea ”Tu decizi - confruntarea candidaților”, care va începe marți, 17 septembrie, de la ora 15.00, emisiunea putând fi urmărită pe Realitatea Plus și Realitatea.Net.

Potrivit realizatoarei, emisiunea va fi în formatul 1 la 1, iar primul invitat va fi liderul PNL, Nicolae Ciucă. 

Întrebată dacă alegerea lui Ciucă pentru prima ediție a noului format, Ana Maria Păcuraru ne-a spus că a decis acest lucru având în vedere că duminică va avea loc Congresul PNL și i s-a părut firesc să fie legată de evenimentul în care va fi lansată oficial candidatura la prezidențiale, următorii invitați fiind liderii principalelor partide, de la putere sau din opoziție. 

Potrivit realizatoarei, printre cei care au confirmat prezența în noul format de la Realitatea Plus și Realitatea.Net se află Nicolae Ciucă, George Simion, Diana Șoșoacă, Elena Lasconi, Marcel Ciolacu, foști lideri politici, Ludovic Orban, Adrian Năstase sau Victor Ponta, dar și analiști politici, precum Bogdan Chirieac. 

Dezbatere pe cifre

”O noutate este că toate sondajele de opinie plus prezența la vot vor fi expuse în emisiunea mea, așadar întrebările vor fi făcute și dezbătute cu sociologi de top. Toate întrebările vor fi bazate pe sondajele de opinie”, ne-a mai spus Ana Maria Păcuraru.

Realizatoarea ne-a explicat care este diferența între formatul emisiunii sale și altele similare, de la alte posturi TV. Aceasta este dată de ”puterea sociologiei”.

”Faptul că avem casa de sondare INSOMAR și ne-am alăturat Avangarde-ului ne face să avem acum posibilitatea să concentrăm aceste date cât mai bine, să le prezentăm și să le folosim în discuțiile cu invitații”, a zis realizatoarea.

Emisiunile electorale sunt benefice pentru candidați, deoarece vor avea un spațiu în care să își expună planul pe care îl au pentru alegeri, motiv pentru care, potrivit Anei Maria Păcuraru, unii candidați au răspuns favorabil solicitării, în timp ce alții ”chiar și-au dorit să vină cât mai repede. Este până la urmă interesul lor, căci mai este puțin timp și vor să arate de ce sunt în stare”.

De asemenea, Ana Maria Păcuraru ne-a afirmat că pe Realitatea.Net vor fi transmise fragmente din interviul-dezbatere care va fi pe post, ”iar fragmentele din interviul cu fiecare candidat în parte vor fi inclusiv la Anca Alexandrescu, la Culisele Statului Paralel, unde vor fi analizate în prime-time”. 

Totodată, Ana Maria Păcuraru ne-a explicat că acest format va fi făcut sub ”bagheta” sa pentru că s-a poziționat ”pe politică externă, pe politică internă, dar oarecum nu de anchetă, de descoperiri, ci mai degrabă pe politici interne, partea sociologică. Este oarecum mai așezat decât la un alt prezentator/moderator TV”.

Politicienii care și-au anunțat candidatura la Cotroceni

Până la acest moment și-au anunțat candidatura la prezidențiale următorii politicieni: Marcel Ciolacu (PSD), Nicolae Ciucă (PSD), Elena Lasconi (USR), Mircea Geoană (independent), George Simion (AUR), Diana Șoșoacă (S.O.S România), Ana Birchall (Independentă), Cristian Diaconescu (Independent) și Cristian Terheș (Partidul Național Conservator Român).

Reamintim că alegerile prezidențiale vor avea loc pe 24 noiembrie (turul 1), respectiv pe 8 decembrie (turul 2).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel