Un nou FOCAR de COVID-19. Este incredibil unde a apărut
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Un nou focar de COVID-19 a apărut acolo unde se credea că este cel mai puțin probabil să apară. Vezi unde se întâmplă.

Un nou focar de coronavirus a apărut la Opera Maghiară şi la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, care funcţionează în aceeaşi clădire. Conform informaţiilor presei, în cele două instituţii au fost identificate peste 30 de contagieri. Potrivit informaţiei publicate de portalul local Actual de Cluj, peste 30 de contagiaţi au fost identificaţi deja în cadrul personalului operei. Instituţia a anunţat joia trecută că spectacolele lunii octombrie au fost anulate din cauza situaţiei epidemiologice.

Directorul instituției a venit cu precizări

Directorul operei, Gyula Szép nu a dorit nici să confirme nici să infirme cifra apărută în presă, menţionând că are cunoştinţă doar despre cazurile în care a fost informat personal de către persoana contagiată. El a adăugat că printre aceste persoane sunt în egală măsură membri ai orchestrei şi ai corului, solişti şi membri ai personalului tehnic. Directorul a precizat că a fost informat despre prima contagiere în data de 3 octombrie. După această dată li s-a interzis membrilor companiei intrarea în clădire, până la clarificarea situaţiei. Artiştii instituţiei au primit dispoziţie să studieze acasă.

Directorul a reamintit că în data de 6 octombrie a apărut şi un ordin al ministrului care interzice reprezentaţiile cu durata de peste 2 ore. El a declarat că ordinul a limitat deja funcţionarea operei, deoarece majoritatea spectacolelor durează în jur de 3 ore. Gyula Szép a afirmat că opera, după această pauză forţată, se pregăteşte pentru organizarea unor concerte care se încadrează în limitele precizate de reglementările sanitare.

Clujul, printre cele mai afectate județe

În statistica ultimelor zile a noilor cazuri, Clujul figurează printre judeţele cu cele mai multe contagieri. În ultimele 24 de ore au fost contagiate 172 de persoane în acest judeţ cu o
populaţie de aproximativ 700 000 de locuitori. Potrivit datelor centralizate de Instituţia Prefectului, numărul cazurilor noi calculate la 1000 de locuitori, înregistrate în ultimele două săptămâni, a depăşit cifra de 2 atât la Cluj-Napoca, Dej şi Gherla, cât şi în comuna Sic, renumită pentru tradiţiile sale populare, conform hirado.hu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel