Un nou fenomen în rândul Generației Z. Tinerii merg la interviurile de angajare cu părinții
Tinerii din Generația Z se prezintă din ce în ce mai des la interviurile de angajare însoțiți de un părinte.
În rândul tinerilor din Generația Z a început un nou fenomen. Se pare că aceștia se prezintă din ce în ce mai des la interviurile de angajare însoțiți de un părinte sau un alt membru al familiei. Din cauza lipsei de pregătire pentru viața profesională, mulți dintre ei simt nevoia de a avea alături susținerea și sprijinul părinților în aceste momente. Totuși, specialiștii afirmă că acest lucru îi dezavantajează.
"În ultima perioadă au început să fie cazuri din ce în ce mai dese în care ne trezim la interviuri cu mai mult de un participant. Am avut diferite cazuri, fie copii cu părinți, fie soț și soție, dar devin din ce în ce mai frecvente" a susținut Neferu Andreea – specialist HR.
"Mi s-a întâmplat şi în cadrul interviurilor telefonice, părinţii să şoptească întrebări sau răspunsuri sau să îi citească candidatului de pe internet", a spus Bianca – specialist HR.
Există chiar situații în care părintele aplică pentru job în numele copilului, urmând ca acesta să afle ulterior.
"Se întâmplă de foarte multe ori să sunăm să întrebăm despre persoana care a aplicat și ne trezim că spun că sunt părinții și ei au aplicat pentru fata sau băiatul lor", a completat Neferu Andreea – specialist HR.
Experții le sugerează părinților să le permită copiilor lor să participe singuri la interviurile de angajare.
"Cel mai bine ar fi ca la un interviu să ne prezentăm singuri, chiar dacă am fost însoțiți până acolo, până în fața clădirii. Apariția ne-o facem singuri, așa va trebui în continuare, când ocupăm un nou loc de muncă", a explicat Oana Botolon - consultant resurse umane, potrivit Antena 3 CNN.
Șase din zece angajatori au declarat că au concediat deja unii dintre absolvenții pe care i-au recrutat la începutul anului
Mai mult, șase din zece angajatori au declarat că au concediat deja unii dintre absolvenții pe care i-au recrutat la începutul anului, conform unui sondaj realizat de Intelligent.com.
Unul din șapte angajatori a spus că s-ar putea să nu angajeze nici anul viitor absolvenți noi, după ce au întâmpinat o serie de probleme cu tinerii angajați.
Oamenii de afaceri au enumerat îngrijorări în domenii precum abilitățile de comunicare și profesionalismul, care i-au făcut să fie reticenți în a angaja tineri din generația Z.
Aceștia au mai afirmat că lucrătorii din această categorie de vârstă sunt adesea nemotivați și au nevoie să li se spună constant ce să facă - în loc să-și folosească inițiativa - ceea ce reprezintă o altă problemă.
„Mulți absolvenți recent ieșiți din facultate pot avea dificultăți în a intra pe piața muncii pentru prima dată, deoarece poate fi un contrast uriaș față de ceea ce au fost obișnuiți pe parcursul călătoriei lor educaționale,” a scris Huy Nguyen de la Intelligent într-un raport.
„Adesea, ei nu sunt pregătiți pentru un mediu mai puțin structurat, dinamica culturală a locului de muncă și așteptarea de a lucra autonom,” a explicat el.
Trei sferturi dintre companiile chestionate din întreaga lume au spus că unele sau toate angajările lor recente de absolvenți au fost nesatisfăcătoare în vreun fel. Vezi toată știrea aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News