Un nou dosar penal pentru Igor Dodon. Ar fi încercat să vină în România în baza unui document fals
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres
Igor Dodon, președinte al Republicii Moldova din 2016 până în 2020, este vizat de un nou dosar penal.

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova între 2016 și 2020, și soția acestuia, Galina, precum și un medic sunt vizați de un nou dosar penal. Cei trei sunt acuzați de faptul că ar fi confecționat un document medical fals.

Astfel, medicul este bănuit de confecționarea și deținerea documentelor oficiale false, care acordă drepturi. Totodată, Igor și Galina Dodon sunt bănuiți de deținerea și folosirea documentului oficial fals care acordă drepturi.

Procuratura menționează că în baza acestui document, Dodon urma să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei trei riscă până la 5 ani de închisoare.

Luna trecută, avocații fostului președinte au înaintat judecătorilor o cerere prin care au cerut dreptul ca Igor Dodon să părăsească Republica Moldova în perioada 28 ianuarie - 5 februarie, pentru a asigura un tratament post Covid-19 pentru fiul său, în România, iar la această cerere au anexat mai multe documente care ar confirma necesitatea deplasării.

Amintim că la 19 ianuarie, apărătorii lui Igor Dodon în ședință de judecată au înaintat o cerere prin care au solicitat încuviințarea acestuia să părăsească Republica Moldova, în perioada 28 ianuarie – 5 februarie, pentru a asigura un tratament de reabilitare post Covid-19, în România, a fiului său, anexând în acest sens un șir de acte ce ar confirma necesitatea deplasării peste hotare.

Medicul care a emis documentul a fost audiat și a spus că nu îi este cunoscut pacientul menționat, iar ștampila a aplicat-o la rugămintea unei colege. Potrivit medicului, solicitarea a parvenit de la colega sa care examinează mereu familia Dodon și care se află în relații apropiate cu aceștia, fiind soția unui consilier din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, membru al fracțiunii partidului din care a făcut parte și inculpatul. Mai exact, este vorba de soția vicepreședintelui fracțiunii PSRM în CMC, Dinari Cojocaru, conform Deschide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel