Un nou director la Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova. Alexandru Musteață a activat 8 ani la Fundația Soros
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură YouTube Parlamentul Republicii Moldova
Sursă foto: Captură YouTube Parlamentul Republicii Moldova
Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova are un nou director, Alexandru Musteață.

Parlamentul a votat numirea lui Alexandru Musteață în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate. Hotărârea a fost aprobată cu votul a 54 de deputați.

Alexandru Musteață are 34 de ani și la moment deține funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale, dar și activează în calitate de consilier al prim-ministrului Natalia Gavrilița. La fel, Musteață este membru al Consiliului de administrație al S.A. „Metalferos”.

Până a ajunge în funcții publice, el a activat timp de 8 ani în cadrul Fundației Soros, conform Deschide.

CITEȘTE ȘI    -    Șeful Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova a demisionat

Ministrul Apărării de la Chișinău: Prezența Transnistriei atât de militarizată nu poate fi neglijată. Sunt 14.000 de oameni înarmați

Prezența Transnistriei, care este un teritoriu necontrolat și foarte militarizat, lângă malul drept al Nistrului nu poate fi neglijată, susține Ministrul Apărării, Anatolie Nosatâi, întrucât numărul oamenilor înarmați acolo ar fi de aproximativ 14 mii.

„Eu aș spune că nu putem să neglijăm prezența unui stat necontrolat care este atât de militarizat. Când vorbim despre prezența militarilor, haideți să-i divizăm, care și cine sunt. În primul rând, să ne referim la trupele Federației Ruse care se află acolo, așa-numitele forțele ale contingentului, care se ocupă cu paza obiectivelor care au rămas și, îndeosebi, a depozitelor de la Cobasna.

Ei sunt 1200 de persoane și vreo 700 de civili. Suplimentar, la ei putem să mai adăugăm dintr-o dată aproximativ 500 de militari care sunt în componența forțelor de menținere a păcii și ajungem la 2000 de militari ai Federației Ruse. Ce ține de așa-numita Transnistrie, forțelor armate și celelalte structuri, vreau să menționez că multe structuri militarizate sunt acolo, care sunt în uniformă, trec prin diferite pregătiri și aici m-aș referi la așa-numita lor armată care are aproximativ 5000 de militari.

Putem să adunăm și forțele de ordine din așa-numitul Minister al Afacerilor Interne, iarăși 4000 de oameni, apoi forțele NGB-ului, care sunt trei mii și ceva. Putem să punem și aceleași forțe cazace care mai sunt acolo și punându-le pe toate împreună ajungem la 13-14 mii de oameni înarmați”, a punctat Ministrul Apărării în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, de la Jurnal TV (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel